BVB Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iulie 2019

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de la BVB, a fost de 70,5 milioane de lei, peste cea din ziua bursieră anterioară, dar şi pes­te media zilnică a acestui an, de 43,48 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea de pe principalele burse americane, care au avut o evoluţie mixtă, relativ pozitivă la începutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri. Indicele BET a pierdut 1,57% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -2,04% (BET-NG) şi -0,42% (BET-FI). Valoa­rea totală a tranzacţiilor de pe piaţa reglementată a fost de 14,94 milioane de euro, depăşind media zilnică de 9,53 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Condmag S.A. (COMI, +8%), pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Următoarea evoluţie pozitivă de pe segmentul principal a fost înregistrată de acţiunile Şantierul Naval Orşova S.A. (SNO), cu +5.00%, pe fondul tranzacţionării unui volum pes­te media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregis­trat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Turism Felix S.A. (TUFE), cu -6.43%, având un volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom S.A. (SNP, -5.13%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 31,24 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,388 lei/unitate, în depreciere cu 5,13%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), ale cărei titluri au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,51/ lei/titlu, în scădere cu 0,59%, valoarea tranzacţionată însumând 20,88 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,26 lei/acţiune, în depreciere cu 0,75%, pe fondul unei valori transferate de 7,02 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Sphera Franchise Group (SFG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 18,65 lei/titlu, în coborâre cu 1,84%, în contextul unui rulaj de 1,65 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nici o tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,85%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a coboarât cu 1,35%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Condmag" (COMI): +8,00%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): 5,00%

3. "Sinteza" (STZ): +2,31%

4. "SIF Transilvania" (SIF3) +1,41%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +1,23%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Turism Felix" (TUFE): -7,41%

2. "OMV Petrom"(SNP): -2,56%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,13%

4. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -1,87%

5. "Zentiva" (SCD): -1,84%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb