BVB Scăderi pentru majoritatea indicilor

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie

Scăderi pentru majoritatea indicilor

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul rulajului

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte scăderi în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu deprecierile pieţelor europene. Indicele BET, ce reuneşte cele mai lichide douăzeci de titluri ale pieţei noastre, a avut un recul de 1,13%, la 17.872 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a coborât cu 0,89%, până la 3.302 puncte.

În Europa, pieţele au avut scăderi, într-un context marcat de solicitarea preşedintelui francez Emmanuel Macron privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate, după ce tabăra sa a pierdut în faţa partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională. La ora 18:30, indicele CAC 40 avea un declin de 1,8%, în vreme ce la Frankfurt, indicele DAX era în depreciere cu 0,44%. Pentru indicele pan-european Stoxx 600 scăderea era de 0,4%, potrivit datelor afişate de CNBC.

La Bucureşti, valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 100 milioane de lei, sub media zilnică a anului de 126 milioane lei, în condiţiile în care nu a fost realizat niciun schimb de tip "deal".

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: "Singurul indice care a crescut în şedinţa de tranzacţionare de astăzi (n.r. ieri) a fost BETAero, cu 0,04%, restul înregistrând scăderi de până la -1,64% pentru BET-NG. Tranzacţiile au atins o valoare totală de 20,09 milioane de euro, în scădere faţă de şedinţa anterioară (...). Creşterile semnificative din BET au fost date de Sphera Franchise Group (SFG), cu 2,14%, One United Properties (ONE), cu 1,47% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 0,31%. Scăderile principale au fost furnizate de Electrica (EL), cu -2,9%, OMV Petrom (SNP), cu -2,55% şi Transgaz (TGN), cu -2,51%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 37,6 milioane lei, titlurile instituţiei de credit din Cluj încheind ziua în stagnare, la preţul de 33,05 lei.

Pe poziţia a doua în topul lichidităţii s-au situat acţiunile Hidroelectrica (H2O), ce au avut o scădere de 0,24%, la 124,5 lei, pe fondul unor schimburi de 11,7 milioane lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au încheiat ziua la preţul unitar de 0,726 lei, în scădere cu 2,55%, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 9,6 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului valorii schimburilor s-au situat titlurile Romgaz (SNG) , ce au cumulat un rulaj de 5,5 milioane lei, acţiunile producătorului de gaze încheind ziua la preţul de 5,71 lei, în scădere cu 1,72%.

Indicele compozit BETPlus a scăzut cu 1,1%, la 2.646 de puncte, în vreme ce indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a stagnat, la 59.432 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."UAMT" (UAM): +11,43%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +9,80%

3. "Romcab" (MCAB): +9,66%

4. "Promateris" (PPL): +5,52%

5. "Altur" (ALT): +3,76%

--------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Energopetrol" (ENP): -12,71%

2. "Antibiotice" (ATB): -3,01%

3. "Armătura" (ARM): -2,91%

4. "Electrica" (EL): -2,90%

5. "OMV Petrom" (SNP): -2,55%

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. E un popas sau inceputul declinului?

    1. DA!

      Mai degraba NU.

      e posibila si varianta asta!

      Aveti dreptate amantrei.

      Si daca ar sti, nu ti-ar zice nimeni!

    Urmeaza cresteri foarte mari

    1. Mă refer la Bet

    Mai sunt cateva sute de milioane de lei din dividende care vor intra in conturile retail-ului in 2 saptamani. Dupa 15 iulie posibil sa avem scadere mai mare pe Bet si un interes mai mare pe Aero. Volumele pe Aero au scazut si față de anul trecut si aceasta doar pt ca pe Bet a fost petrecere...

    1. Du-te ba d'aci cu Aero tau, in ligheanul ala nu investeste nici un institutional serios, daca vrei sa iesi cu 50k lei duci cotatia la -25% sau ramane fara bid. Aero exista pentru vanzatorii de ulei de sarpe si ghicitoare si vrajitoare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb