BVB Scăderi pentru toţi indicii

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 mai 2011

Scăderi pentru toţi indicii

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a înregistrat, ieri o scădere de 0,27%, ajungând la 5,781 puncte, în timp ce indicele BET - C, care refletă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată BVB (Categoriile I şi II, cu excepţia SIF-urilor), a scăzut cu 0,18%, ajungând la 3,431 puncte.

Indicele BET - FI, care indică evoluţia titlurilor financiare, a scăzut cu 0,78%, la 25,094 puncte.

Indicele BET - NG, al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a scăzut cu 0,04%, la 800 puncte.

Rulajul pieţei acţiunilor, de 26,1 milioane lei (6,3 milioane euro), a fost cu 16% peste valoarea cumulată a operaţiunilor din sesiunea anterioară, de 22,4 milioane lei (5,4 milioane euro).

"Mulţi investitori sunt pe poziţii de aşteptare pentru că nu sunt ştiri care să surprindă, ce auzim de la FMI referitor la România era de aşteptat şi deja aceste ştiri sunt incluse în preţuri", a declarat directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest, Mihai Mureşian, citat de Mediafax, adăugând: "Investitorii aşteaptă lucruri noi. Dacă cumva venea din partea FMI-ului vreo ştire care ar fi ieşit din context, cu siguranţă acesta ar fi avut un impact puternic asupra preţurilor acţiunilor. Piaţa a anticipat aceas-tă îmbunătăţire macroeconomică, iar din aceste considerente preţurile au avut în ultimele luni o evoluţie pozitivă, iar declaraţiile de astăzi (n.r. ieri) ale reprezentanţilor FMI au venit ca o confirmare a acestui scenariu".

Primul loc în topul celor mai lichide acţiuni în şedinţa de ieri a fost ocupat de cele emise de "Fondul Proprietatea" (simbol FP) la fel ca şi în timpul şedinţelor de săptămâna trecută, cu un rulaj de 5,61 milioane lei. Titlurile au încheiat şedinţa la 0,5570 lei/acţiune, cu 0,36% peste preţul din şedinţa de vineri.

Locul secund în topul lichidităţii a fost ocupat de titlurile "Banca Transilvania" (simbol TLV) cu tranzacţii în valoare de 3,18 milioane lei, cu preţuri cuprinse între 1,5090 lei şi 1,5200 lei/acţiune.

Locul al treilea în topul lichidităţii a fost ocupat de titlurile "SIF Moldova" (SIF2) cu tranzacţii în valoare de 2,68 milioane lei, cu preţuri cuprinse între 1,3080 lei şi 1,3400lei/acţiune.

Cea mai mare apreciere din şedinţa de ieri a fost înregistrată de acţiunile " SSIF Broker" (simbol BRK), care s-au apreciat cu 5,43% la 0,2740 lei/titlu. Cea mai mare scădere a fost de 14,92%, fiind consemnată de acţiunile "Mechel Târgovişte" (simbol COS), care au ajuns la 1,2770 lei /titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb