BVB Scăderi pentru toţi indicii bursieri

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 iunie 2011

Scăderi pentru toţi indicii bursieri

Şedinţa bursieră de ieri a adus scăderi pentru toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti, cel mai mult, cu 0,98%, la 815,5 puncte, depreciindu-se indicele BET-NG, care arată evoluţia companiilor energetice.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a pierdut, ieri, 0,47%, scăzând la 5.593,89 puncte, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a coborât, ieri, cu 0,32%, la 3.390,12 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi a "Fondului Proprietatea" (FP) a scăzut cu 0,78%, la 23.054,78 puncte.

Directorul de operaţiuni al SSIF Broker (BRK), Darie Moldovan, crede că atenţia investitorilor se concentrează din nou pe acţiunile care de regulă sunt lichide, după ce săptămâna trecută aceste titluri au intrat într-un con de umbră din cauza creşterilor puternice înregistrate de acţiuni care de obicei înregistrează rulaje reduse.

"Cred că este o obişnuinţă pentru piaţa noastră ca investitorii să se uite la grupuri de acţiuni mai mult decât la evoluţia unor titluri. Săptămâna trecută au fost în centrul atenţiei acţiuni mai puţin lichide, însă acum se pare că se revine la normal. Nu ştiu cât se poate vorbi de intrarea la cumpărare a investitorilor străini şi pe alte acţiuni în afară de Fondul Proprietatea, deoarece aceştia îşi fac simţită prezenţa prin volumele mai mari de tranzacţionare", a declarat Darie Moldovan, citat de Mediafax.

Cotaţia "Fondul Proprietatea" (FP) a înregistrat, ieri, o apreciere uşoară, de 0,09%, la 0,535 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 26,4 milioane de lei. În total, au fost schimbate 49 de milioane de acţiuni FP, la preţuri cuprinse între 0,5345 lei şi 0,548 lei/titlu.

"City of London Investment Management Company" a raportat, ieri, că deţine 5,85% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP).

Tranzacţiile cu acţiunile "Băncii Transilvania" (TLV) au generat cea mai mare lichiditate din piaţă, după cea determinată de schimburile cu acţiuni FP. Cele două milioane de acţiuni TLV schimbate, ieri, au avut preţurile cuprinse între 1,22 de lei şi 1,235 lei/acţiune. Cotaţia de referinţă a stagnat la 1,23 de lei/titlu.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb