BVB Scăderi semnificative la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 februarie 2005

Sesiunea bursieră de ieri a fost caracterizată prin scăderi semnificative ale cotaţiilor, pe fondul unei presiuni ridicate la vînzare. Investitorii, de teamă să nu le fie impozitate veniturile din tranzacţii cu acţiuni cu 10%, s-au grăbit să vîndă din titlurile deţinute. Pe fondul aces-tor scăderi, toţi cei trei indici bursieri s-au depreciat, la finele şedinţei BET înregistrînd o scădere de 5,64%, BET-C de 0,88% iar BET-FI de 4,03%.

Valoarea totală a transferurilor perfectate ieri s-a ridicat la 757,8 miliarde de lei, o treime din această valoare datorîndu-se tranzacţiilor cu titluri TLV.

Acţiunile SSIF "Broker" care au debutat în forţă la Bursă, cursul lor atingînd un maxim de 46.000 lei/acţiune, au înregistrat ieri o depreciere de 3,9% la nivelul cotaţiei de închidere. Preţul a atins pe parcursul şedinţei un minim de 35.500 lei/titlu.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV dădea semne de creştere în primele minute ale sesiunii bursiere, ajungînd pînă la un maxim de 12.400 lei/acţiune, însă imediat trendul s-a inversat. Astfel, preţul a scăzut pînă la un minim de 10.700 lei/acţiune. În ultima parte a şedinţei, pe fondul lansării de către investitori a unor ordine de vînzare, cursul acţiunilor TLV s-a înscris pe un trend ascendent, astfel că ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 11.300 lei/acţiune. Acesta a fost cu 8,9% mai mic decît preţul de închidere de marţi. Lichiditatea acestor titluri a fost ridicată. Numărul acţi-unilor transferate a fost de peste 22 milioane iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 254,89 miliarde de lei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cotaţia acţiunilor RRC a înregistrat o scădere semnificativă pînă aproape de finele şedinţei bursiere, după care, trendul s-a inversat. Minimul înregistrat ieri de cotaţia aces-tor acţiuni a fost de 970 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 1.050 lei/actiune, preţ cu 7,1% mai mic decît cursul de închidere de marţi. Acţiunile RRC au fost ieri cele mai tranzacţionate, acestea înregis-trînd un volum al transferurilor de peste 58 milioane de acţiuni, în valoare totală de peste 61,28 miliarde de lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb