BVB Scăderile au revenit pe bursa locală, pe fondul unui rulaj de doar 5,5 milioane de euro

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 noiembrie 2017

Scăderile au revenit pe bursa locală, pe fondul unui rulaj de doar 5,5 milioane de euro

Ovidiu Dumitrescu: "Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni - mult sub media anuală"

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, o lichiditate de 25,31 milioane de lei (5,5 milioane de euro), în scădere faţă de şedinţa de marţi (11,9 milioane de lei) şi mult sub media zilnică a acestui an (47,7 milioane lei), în contextul în care şapte din indicii bursieri au încheiat în teritoriu negativ.

Şedinţa a consemnat deprecierea cotaţiei "Banca Transilvania" (TLV, -1,82%), emitent care a dominat şi clasamentul lichidităţii, după ce, marţi, titlurile băncii au încheiat cu un plus de 1,38%.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct "Tradeville", a detaliat evoluţia de ieri a pieţei de capital autohtone: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua de tranzacţionare în scădere, pe fondul unei evoluţii pozitive pe piaţa germană de acţiuni şi la nivelul indicelui Eurostoxx 50 şi al unui început ezitant de şedinţă în SUA. Indicele BET a pierdut 0,67% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,73% (ROTX) şi +0,64% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 5,3 milioane de euro, mult sub media de 10,46 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Electroaparataj S.A. (ELJ), cu +6,4%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus de acţiuni pentru acest simbol. În acest timp, în cadrul indicelui BET preţul titlurilor Medlife S.A. (M) a avut cea mai bună evoluţie (+1,93%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat cel mai mic volum de acţiuni al ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Mecanică Fină S.A. (MECE), cu -8,99%, volumul tranzacţionat fiind în valoare de puţin peste 1.400 RON. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Banca Transilvania S.A., (...) pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media ultimului semestru".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, aşadar, de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,16 lei/unitate, în scădere cu 1,82%.

Acţiunile "OMV Petrom" (SNP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în depreciere cu 0,7%, la preţul de 0,284 lei/titlu, în urma unui rulaj de 4,44 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Digi Communications N.V." (DIGI) de 2,03 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 37 lei/acţiune, în creştere cu 0,27%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Conpet" (COTE), cu un rulaj de 1,92 milioane de lei, cotaţia emitentului terminând şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 103 de lei, în urma unei corecţii de 0,96%.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au stagnat la preţul de 0,845 lei/unitate, fiind transferate acţiuni în valoare de 1,91 milioane lei.

Pe piaţa "deal" s-a derulat o tranzacţie de 1,21 milioane lei, cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,17 lei.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o corecţie de 0,66%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,43%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,2%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroaparataj" (ELJ): +6,4%

2. "Alumil Rom Industry" (ALU): +5,8%

3. "Conted" (CNTE): +3,7%

4. "Prebet Aiud" (PREB): +3,33%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +3,24%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanică Fină" (MECE): -8,99%

2. "Prefab" (PREH): -7,89%

3. "Bermas" (BRM): -5,56%

4. "Uztel" (UZT): -4,23%

5. "Aerostar" (ARS): -1,92%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb