BVB Sectorul SIF revine puternic

VALENTINA COSMA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie 2006

În ultima sesiune a săptămânii trecute, sectorul SIF a dominat din nou piaţa, evoluînd favorabil, cu creşteri semnificative ale cotaţiilor. Cea mai mare creştere a înregistrat-o SIF 4 "Muntenia" cu 3,3%.

Indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare BET FI a crescut vineri cu +2,59%. În schimb, ceilalţi doi indici au scăzut, cu -0,34% BET (urmăreşte evoluţia celor mai lichide şi active acţiuni cotate) şi -0,37% BET C (urmăreşte evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor listate).

Volumul total transferat a scăzut ieri cu -40% faţă de cel din şedinţa de joi, ajungând la 24.660.264 ti-tluri.

Marcel Murgoci, de la SSIF "Estinvest", a caracterizat şedinţa de vineri ca fiind interesantă. După scăderile înregistrate ca urmare a ştirii amânării cu 30 de zile a privatizării BCR, în ultima zi a săptămânii trecute SIF-urile şi-au revenit destul de bine. Acest lucru denotă faptul că investitorii au trecut cu brio peste această ştire deoarece s-a văzut o creştere pe piaţă, a subliniat domnul Murgoci.

Despre restul titlurilor, brokerul citat ne-a spus că au avut evoluţii normale, în tonul şedinţelor anterioare. Domnia sa a adăugat că Bursa se pregăteşte de intrarea pe piaţă a acţiunilor TLV "Banca Transilvania" distribuite gratuit acţionarilor, lucru aşteptat să se întâmple marţi sau miercuri săptămâ-na aceasta.

Întrebat dacă intrarea pe piaţă a noilor acţiuni va afecta cotaţia titlurilor TLV, Marcel Murgoci ne-a spus că nu se aşteaptă la o scădere bruscă. "Probabil că în ziua în care vor fi reluate la tranzacţionare, cotaţia titlurilor TLV va scădea uşor, însă, după aceea cursul se va stabiliza", a spus domnul Murgoci.

Oricum, cursul acestor ti-tluri a scăzut, pentru că investitorii au anticipat că vor intra acţiuni gratuite şi şi-au retras ordinele de cumpărare, a încheiat Marcel Murgoci .

În vârful topului lichidităţii s-a situat SIF 5 "Oltenia", cu aproape 2 milioane de ti-tluri transferate, care au însumat 5.504.631 lei. Titlul a încheiat şedinţa cu o creştere a cotaţiei de +2,55%. Preţul de închidere a fost de 2,82 lei/acţiune.

Locul secund a aparţinut SIF 2 "Moldova", cu titlurile căreia s-au transferat acţiuni în valoare de 4.486.017 lei. Titlurile au fost transferate între valoarea minimă de 2,2 lei/acţiune şi cea maximă de 2,3 de acţiune şi au închis şedinţa la +2,23%.

Cotaţia acţiunii BRD a scăzut vineri cu -1,63%, până la preţul mediu de 18,17 lei/acţiune. Transferurile cu titluri BRD au însumat 2,5 milioane lei.

Aşa cum a obişnuit în ultima perioadă, cel mai activ titlu a fost vineri "Rompetrol Rafinare" Constanţa, cu 6.349.500 titluri transferate.

Un volum important transferat a înregistrat şi "Amonil" Slobozia cu 3.135.800 titluri. Pînă la finalul sesiunii, cotaţia AMO a câştigat 3,3%

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb