BVB Şedinţă de scădere generală la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 martie 2005

Şedinţa de tranzacţionare de ieri s-a caracterizat prin scăderi foarte mari, în special la societăţile financiare de investiţii. Scăderea preţurilor la SIF-uri a condus la reducerea indicelui BET-FI, respectiv nivelul acestuia a scăzut cu 4,79%. Scăderea semnificativă s-a înregistrat şi la indicele care reflectă evoluţia celor mai lichide zece societăţi listate la Bursă, acesta diminuîndu-se cu 2,31% faţă de şedinţa precedentă. Şedinţa de ieri a fost dominată de vînzători care au dus la reducerea cotaţiilor acţiunilor, acest lucru a fost resimţit mai puţin de acţiunile cotate la categoria întîi. Multe societăţi au înregistrat minime zilnice pe finalul şedinţei.

Banca Transilvania

De la începutul şedinţei de ieri, preţul acţiunilor TLV s-a situat la nivelul de 14.200 lei/acţiune, acesta fiind şi maximul zilei. În prima parte a şedinţei s-a tranzacţionat un pachet de 100 mii acţiuni, la un preţ de 13.800 lei/acţiune. După această tranzacţie, preţul a scăzut la minimul zilei de 13.600 lei/titlu. În cursul primei părţi a şedinţei preţul a mai crescut puţin, şedinţa s-a încheiat la 13.700 lei/acţiune. Cotaţia medie de ieri pentru acţiunile TLV a fost de 13.860 lei/acţiune, în scădere cu 3,5% faţă de şedinţa anterioară.

SIF Oltenia Craiova

Cotaţia acţiunilor SIF 5 a fluctuat între un minim de 13.600 lei şi un maxim de 14.500 lei/acţiune. Valoarea transferurilor perfectate cu acţiunile SIF 5 a depăşit ieri 26 miliarde de lei. Preţul mediu de a titlurilor SIF 5 a fost în descreştere cu 5,6% faţă de şedinţa anterioară. Cea mai mare tranzacţie s-a realizat cu un pachet de 46.000 acţiuni, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare.

BRD - Groupe Societe Generale

Preţul acţiunilor BRD a scăzut destul de puţin faţă de şedinţa anterioară. În prima parte a şedinţei s-a înregistrat minimul de 55.500 lei/acţiune. Tot în aceeaşi parte a şedinţei de tranzacţionare a fost efectuată o tranzacţie cu un număr de 30.000 acţiuni la un preţ de 57.000 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei s-a mai perfectat o tranzacţie cu un pachet de 57.000 acţiuni, la un preţ unitar de 56.500 lei. Preţul mediu de ieri, de 56.580 lei/titlu, a scăzut cu 0,9% faţă de şedinţa anterioară.

Rompetrol Rafinare Constanţa

Brokerii consideră că evoluţia cea mai volatilă a reprezentat-o acţiunile RRC. La începutul şedinţei de tranzacţionare a fost efectuată o tranzacţie cu un număr de 2 milioane acţiuni RRC, la un preţ de 1.080 lei/acţiune. Preţul a scăzut în cursul şedinţei, atingînd minimul de 1.030 lei/acţiune, după care cotaţia a crescut. Şedinţa de ieri s-a încheiat la 1.080 lei/acţiune. Evoluţia acţiunilor RRC este una atipică societăţii, variaţia înregistrată ieri a fost de 0,9% în scădere faţă de şedinţa anterioară.

SIF Moldova Bacău

Preţul mediu al acţiunilor SIF 2 a scăzut cu 5% faţă de şedinţa anterioară, preţul de închidere de ieri fiind de 11.500 lei/acţiune. Valoarea totală a transferurilor perfectate cu acestea a depăşit 23 miliarde lei. La jumătatea şedinţei de tranzacţionare s-a perfectat o tranzacţie cu un pachet de 66.000 acţiuni, la un preţ de 11.900 lei/acţiune.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb