BVB şi RASDAQ Bursa a închis în scădere, cu o lichiditate de doar 30,43 milioane lei

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2014

Bursa a închis în scădere, cu o lichiditate de doar 30,43 milioane lei

Marcel Murgoci: "Dacă, în afară, pieţele continuă să scadă, atunci şi piaţa noastră va urma această tendinţă"

Bursa de Valori Bucureşti a închis şedinţa de tranzacţionare de ieri cu o lichiditate de 30,43 milioane lei (6,56 milioane euro).

La sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cât şi BET-BK, coborau procentual cu 0,46%.

BET Plus, indicele care înlocuieşte indicele compozit BET-C, a scăzut şi el, cu 0,49%.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la SSIF "Estinvest" Focşani, ne-a declarat: "Astăzi (nr. ieri) a fost o zi de scădere, însă nu atât de consistentă ca cea din zilele anterioare de pe pieţele externe. Totuşi, trendul acesta se pare că ar putea să continue şi în perioada următoare". Domnia sa este de părere că valoarea tranzacţionată pe piaţă nu poate să îngrijoreze investitorii fiindcă scăderea nu este încă foarte accentuată. "Deocamdată, evoluţia pieţei noastre este în concordanţă cu pieţele externe, cu indici în scădere, o lichiditate apropiată de media din acest an şi fără alte evenimente mai deosebite", ne-a mai spus directorul de operaţiuni de la "Estinvest", care a completat : "Dacă, în afară, pieţele continuă să scadă, atunci şi piaţa noastră va urma această tendinţă. Momentan, evoluţia negativă de la noi nu pare să aibă legătură cu evenimentele interne".

Indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, se afla, la sfârşitul şedinţei de ieri, în scădere cu 0,44%, în timp ce indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, marca un minus de 0,29 %.

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP), cele mai lichide titluri de ieri, au închis la un preţ de 0,89170 lei/acţiune, în scădere cu 0,7%. În decursul zilei, titlurile FP au făcut obiectul unei tranzacţii "deal" în valoare de 2,76 milioane lei.

Pe locul al doilea în topul rulajului s-au clasat acţiunile Transgaz (TGN), care au terminat şedinţa de tranzacţionare la o valoare unitară de 231 lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au închis ziua la un preţ de 0,4290 lei/acţiune, coborând astfel cu 0,68% şi situându-se pe cea de-a treia poziţie în funcţie de lichiditate.

Pe piaţa Rasdaq, rulajul s-a ridicat la 208,49 mii lei (47,35 mii euro).

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb