BVB şi RASDAQ Bursa a închis indecis, susţinută de acţiunile SIF-urilor

M.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie 2014

Bursa a închis indecis, susţinută de acţiunile SIF-urilor

Bursa de la Bucureşti a recuperat declinul uşor din prima jumătate a şedinţei şi a închis indecis o zi în care singurul element care a atras atenţia a fost un transfer de tip deal cu 0,7% din acţiunile SIF Oltenia (SIF5).

Indicele de referinţă BET Plus a închis în stagnare faţă de şedinţa anterioară, pe un rulaj de 18,5 milioane de lei (4,17 milioane de euro). Indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a rămas, de asemenea, în imediata apropiere a nivelului de vineri. BET Plus cuprinde cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

În sectorul energetic, indicele BET NG a scăzut cu 0,24%, tras în jos de declinul acţiunilor Romgaz (SNG) cu 0,5%.

BET FI, indice compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a avansat cu 1,2%, susţinut de acţiunile SIF-urilor, în timp Fondul Proprietatea (FP) a închis în scădere cu 0,5%.

Acţiunile SIF Oltenia au avut cea mai mare contribuţie la lichiditatea bursei, cu o operaţiune deal de 7,38 milioane de lei pentru 0,7% din titlurile societăţii, la care se adaugă alte tranzacţii în valoare de 423.894 lei. Acţiunile SIF Oltenia au închis şedinţa în urcare cu 3,94%.

O lichiditate de peste 1 milon de lei au consemnat şi SIF Transilvania (SIF3), ale cărei acţiuni au avansat cu 2,27%, în urma unor tranzacţii în valoare de 2,24 milioane de lei, Fondul Proprietatea, cu 2,05 milioane de lei, precum şi Banca Transilvania (TLV), cu 1,45 milioane de lei.

Titlurile Electrica (EL) au închis în scădere cu 0,37%, la 10,77 lei/acţiune, în urma unor tranzacţii de 414.352 lei. Titlurile se menţin aproape de minimul de 10,72 lei/acţiune înregistrat după prima săptămână petrecută pe bursă şi sub preţul de listare de 11 lei/acţiune, potrivit Mediafax.

Electrica a debutat pe bursă vineri, 4 iulie, după cea mai mare ofertă publică derulată vreodată pe piaţa românească, prin care compania a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) transferând către investitorii privaţi participaţia majoritară.

Indicele extins BET XT a avansat cu 0,3%, iar BET BK a urcat cu 0,5%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb