BVB şi RASDAQ Bursa de la Bucureşti a închis sesiunea în creştere uşoară

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 octombrie 2012

Bursa de la Bucureşti a închis sesiunea în creştere uşoară

Lichiditatea a rămas redusă

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a consemnat, ieri, un avans de 0,23%, la finalul sesiunii de miercuri, iar lichiditatea pe segmentul acţiuni a fost de doar 5,2 milioane lei (1,14 milioane euro), în lipsa titlurilor Fondului Proprietatea de la tranzacţionare.

Piaţa a deschis ziua în creştere uşoară, după care bursa locală a trecut pe scădere uşoară, urmând evoluţia pieţelor externe. Spre finalul zilei, acţiunile Transelectrica au reuşit, însă, să aducă indicele general pe o creştere modestă.

Acţiunile Fondului Proprietatea au fost suspendate la ora 13:03, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotărâri AGA a Fondului din septembrie 2010, prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator. La momentul opririi de la transfer, acţiunile stag-nau la 0,525 lei.

La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avansa cu 0,2%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu 0,09% peste nivelul de marţi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româ-neşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a coborât nesemnificativ, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,9%.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât foarte uşor, cu 0,06%.

Volumele de tranzacţionare au continuat să fie reduse, cu rulaje de sub un milion de lei. În lipsa acţiunilor Fondului Proprietatea de la tranzacţionare, acţiunile BRD au fost cele mai lichide, cu operaţiuni de 807.000 lei. Totodată, cu acţiunile BRD s-a încheiat şi un transfer deal în valoare de 760.000 lei.

Al doilea rulaj din piaţa principală, de 690.000 lei, a fost afişat pentru acţiunile Transelectrica (TEL), care au închis la un preţ de 11,77 lei, în creştere cu 4,16%.

Astfel, lichiditatea de miercuri, de doar 5,22 milioane lei, a fost de 3,7 ori mai redusă decât valoarea trans-ferurilor din ziua precedentă, de 19,2 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb