BVB si RASDAQ / DUPĂ ANUNŢUL DE ÎNCEPERE A MAJORĂRII CAPITALULUI CU 80 MILIOANE LEI Plus de 10,36% pentru "Impact"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 iunie 2014

Plus de 10,36% pentru "Impact"

Bursa de la Bucureşti a închis vineri fără variaţii semnificative, indicele general BET-C afişând o creştere de 0,09%. Pe de altă parte, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,1%.

Acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP) au crescut vineri cu 10,36%, la 0,9 lei, după ce dezvoltatorul a lansat o majorare de capital de 80 milioane lei, prin emisiune de acţiuni la preţul nominal de 1 leu pe acţiune.

Impact Developer & Contractor (IMP) a început vineri o emisiune de acţiuni pentru majorarea capitalului cu 80 milioane lei, operaţiune aprobată în luna aprilie de acţionari, la un preţ de 1 leu pe acţiune.

Dacă în prima etapă a ofertei nu vor fi subscrise toate acţiunile scoase pe piaţă de companie, emisiunea va fi prelungită cu o a doua etapă, în cadrul căreia acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificaţi sau necalificaţi, în limita a 150 persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificaţi, potrivit unui anunţ publicat joi de Impact.

Prima etapă, în care acţiunile vor putea fi subscrise numai de acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 29 aprilie, se va încheia pe 19 iulie.

Intermediarul operaţiunii este firma de brokeraj Swiss Capital.

Acţionarii Impact Developer&Contractor au aprobat în luna aprilie creşterea capitalului social al dezvoltatorului imobiliar cu 80 milioane lei, prin aport în numerar, de la 197,8 milioane lei la 277,8 milioane lei.

Banii atraşi prin această operaţiune vor fi utilizaţi pentru finanţarea proiectelor dezvoltatorului imobiliar.

Impact are deja acordul acţionarilor pentru lansarea unei emisiuni de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani în valoare de 100 milioane lei. Caracteristicile emisiunii de obligaţiuni au fost aprobate în decembrie de acţionari. Obligaţiunile sunt convertibile în acţiuni şi au o dobândă de 7% pe an.

Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat în 2013 pierderi pentru al patrulea an consecutiv. Pierderile au scăzut cu 43%, la 42,4 milioane lei, de la 74,9 milioane lei în precedentul exerciţiu financiar.

Investitorii au tranzacţionat vineri pe BVB acţiuni de 40,2 milioane lei (9,14 milioane euro), aproape jumătate din lichiditate fiind acoperită de tranzacţiile pe piaţa secundară cu acţiuni Fondul Proprietatea (16,24 milioane lei), Romgaz (1,19 milioane lei), Transgaz (975.000 lei) şi OMV Petrom (304.600 lei). Un număr de 10 acţiuni au înregistrat lichiditate mai mare de 500.000 lei pe piaţa principală.

Acţiunile din sectorul energiei au împins indicele BET-NG în urcare cu 0,4%, în timp ce indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,59%.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,12%, iar indicele extins BET-BK a câştigat 0,38%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK include cele mai lichide 25 de titluri, printre care SIF-urile şi Fondul Proprietatea, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Acţiunile "Contor Grup" Arad (CGC) au scăzut, vineri, cu 14,13%, la 0,0079 lei/unitate. Săptămâna trecută, compania a anunţat că ar putea intra în faliment, după ce acţionarii nu au făcut nici o propunere de redresare a companiei, aflată în insolvenţă, încă din 2011.

La Adunarea Generală a Acţionarilor, de săptămâna trecută, administratorul juridiciar, "Expert SPRL", a anunţat că, în condiţiile în care nu s-a făcut nicio propunere privind setul de măsuri concrete care să conducă la redresarea situaţiei financiare actuale a companiei, va convoca adunarea generală a creditorilor pentru a aproba cererea de intrare în faliment a CGC adresată judecătorului sindic.

Fabrica de contoare Contor Group Arad a înregistrat, anul trecut, o pierdere brută de 6.048.112 lei, în comparaţie cu 2012, când se bucura de un profit de 12.990.202 lei, conform datelor financiare preliminare publicate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe segmentul Rasdaq, au fost realizate tranzacţii de numai 30.507 lei, nici un emitent neînregistrând schimburi mai mari de 10.000 de lei.

În topul rulajelor, s-au aflat titlurile "Amplo" Ploieşti (AMPL), cu o lichiditate de 5758 lei.

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat cu avertisment "Electroargeş" (simbol ELGS), în calitate de acţionar la "Amplo" Ploieşti (simbol AMPL), pentru depunerea incompletă a documentaţiei necesară pentru aprobarea documentului de ofertă publică de preluare (OPP) obligatorie a "Amplo". Totodată, ASF a arătat că "Electroargeş" nu a făcut dovada depunerii garanţiei reprezentând cel puţin 30% din valoarea totală a ofertei sau a unei scrisori de garanţie bancară care să acopere întreaga valoare a ofertei.

Pe 5 aprilie, acţionarii "Electroargeş" au aprobat, cu o majoritate de 66,11%, derularea OPP a "Amplo" Ploieşti, conform unui raport oferit Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. seriozitatea domnului iaciu si a echipei sale a inceput sa se vada

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb