BVB şi RASDAQ Rulaj de 11,58 milioane de euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 iulie 2014

Rulaj de 11,58 milioane de euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis şedinţa de ieri în urcare, pe fondul unui rulaj de 50,83 milioane de lei (11,58 milioane euro).

Indicele de referinţă BET Plus a avansat cu 1,89%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a crescut cu 1,97%.

Acţiunile din sectorul energiei au crescut puternic luni, indicele sectorial BET-NG încheind cu un avans de 2,23%.

"Piaţa din România este hrănită în ultima perioadă de un optimism justificat", este de părere un broker, citat de Mediafax, continuând: "Economia românească este într-o situaţie mult mai bună, iar cadrul îmbunătăţit dă investitorilor încredere. Totodată, piaţa financiară, mai ales piaţa bancară, nu mai este competitivă din punct de vedere al dobânzilor oferite, astfel că o parte din banii din depozite apar pe piaţa de capital, unde investitorii caută companii solide, care să le ofere randamente superioare".

Acţiunile Romgaz, cele mai lichide în şedinţa de luni, au încheiat în creştere cu 1,91%, la 34,7 lei. Titlurile Transgaz (TGN) au urcat cu 3,26%, Transelectrica (TEL) cu 1,81%, iar OMV Petrom (SNP) cu 3,1%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,79%.

Acţiunile Fondului Proprietatea au închis în urcare cu 0,83%, la 0,853 lei, în timp ce titlurile celor cinci SIF-uri au crescut cu până la 3,8%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 2%, iar indicele extins BET-BK cu 1,82%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Dealurile au însumat 8,73 milioane de lei. Ieri, au fost schimbate pe pe această piaţă, acţiuni BRD de 1,16 milioane lei, Compa (0,97 milioane lei), Fondul Proprietatea (4,29 milioane lei), SNP Petrom (1,42 milioane lei), Banca Transilvania (0,89 milioane lei).

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb