BVB si RASDAQ Tranzacţii pe acţiunile Electrica, Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2014

Tranzacţii pe acţiunile Electrica, Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea

Investitorii au tranzacţionat vineri în principal acţiunile companiilor Electrica (EL), Banca Transilvania (TLV) şi Fondul Proprietatea (FP), într-o piaţă care a închis în stagnare, cu lichiditate puţin sub media perioadei.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au stagnat, după ce la mijlocul şedinţei înregistrau un avans redus faţă de joi. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

Bursa a deschis vineri în stagnare, cu activitate foarte slabă în prima oră, însă investitorii au revenit în piaţă, iar lichiditatea a urcat la 24,2 milioane de lei (5,47 milioane de euro) până la finalul şedinţei, uşor sub media lunii septembrie.

Companiile din sectorul energetic au avut un impact negativ asupra evoluţiei pieţei, cu indicele BET NG în declin cu 0,1%, în timp ce BET FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,2%.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale Electrica, însă rulajul acestei acţiuni a fost generat în cea mai mare parte de două transferuri de tip deal. Schimburile s-au ridicat la 8,87 milioane de lei, din care 7,61 milioane de lei din deal-uri. Electrica a închis în scădere cu 0,33%, la 12,16 lei/acţiune.

O lichiditate mai ridicată au avut şi Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea, cu 4,97 milioane de lei, respectiv 3,97 milioane de lei. Titlurile Banca Transilvania au stagnat, iar cele ale Fondului Proprietatea au urcat cu 0,2%, potrivit Mediafax.

Rulaj de peste 1 milion de lei au mai înregistrat şi Transelectrica (TEL), cu 2,73 milioane de lei, şi Romgaz (SNG), cu 1,57 milioane de lei.

Pe piaţa deal a mai fost derulată şi o tranzacţie cu acţiuni BRD - Groupe Societe Generale (BRD), în valoare de 739.500 lei.

Indicii extins BET XT şi BET BK au avansat cu 0,1%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb