BVB Titlurile "Amonil" Slobozia au fost preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iunie 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de luni au fost efectuate tranzacţii în valoare de 76,8 miliarde de lei din care 4,2 miliarde de lei reprezintă valoarea transferurilor cu obligaţiuni. A fost efectuată o tranzacţie cu 6.000 de obligaţiuni ale municipiului Timişoara la un preţ cu 0,5% mai mare decît principalul. Obligaţiunile "Raiffeisen Bank" au făcut şi ele obiectul unei tranzacţii, valoarea acesteia ridicîndu-se la 101,7 milioane de lei. Obligaţiunile băncii au fost tranzacţionate la un preţ cu 0,3% mai mare decît valoarea nominală.

Pe fondul aprecierii cursurilor la aproape jumătate din simbolurile tranzacţionate luni, toţi cei trei indici bursieri au crescut. Cele mai căutate au fost şi ieri acţiunile SIF, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 34,4 miliarde de lei, aproape jumătate din totalul bursier.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV s-a înscris în prima parte a şedinţei de tranzacţionare pe un trend ascendent, pe fondul lansării de către investitori a unui număr mare de ordine de cumpărare. Nivelul maxim atins ieri de preţ a fost de 6.700 lei/acţiune. Spre sfîrşitul sesiunii, cursul a început să scadă, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 6.550 lei/acţiune, cu 150 de lei mai mare decît preţul de deschidere de ieri şi cu 2,3% peste cursul de închidere de vineri.

La preţul de 6.500 lei/acţiune a fost transferat un pachet de 345.500 titluri TLV, acesta fiind cel mai mare pachet tranzacţionat luni.

"Amonil" Slobozia

Pe parcursul sesiunii bursiere de luni, cursul titlurilor AMO s-a înscris pe un trend ascendent pe fondul unei lichidităţi ridicate. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet 3 milioane de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 206 lei/acţiune. Brokerii precizează că, deşi ieri societatea a convocat AGA avînd ca ordine de zi discutarea modului de desfăşurare a activităţii în condiţiile creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, investitorii nu au fost descurajaţi, ei continuînd să cumpere titluri AMO.

SIF "Oltenia"

Cursul titlurilor SIF5 a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul acţiunilor tranzacţionate a depăşit 2 milioane, iar valoare transferurilor efectuate cu acestea a fost de 14,3 miliarde de lei. Spre sfîrşitul şedinţei a fost transferat un pachet de 120.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 6.950 lei/acţiune. Brokerii apreciază că investitorii au agreat noua formă a legii pieţei de capital fapt reflectat de menţinerea la un nivel ridicat a lichidităţii titlurilor SIF şi de neînregistrarea de oscilaţii mari ale cursurilor acestor acţiuni.

SIF "Moldova"

Cursul titlurilor SIF2 a crescut în prima parte a şedinţei pînă la nivelul de 6.100 lei/acţiune după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 6.000 lei/titlu, acelaşi cu preţul de închidere de vineri. În partea a doua a sesiunii a fost transferat un pachet de 100.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 5.900 lei/acţiune.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb