BVB Titlurile emise de "Banca Transilvania" au fost preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii în valoare totală de 60,4 miliarde de lei, cu 46% mai puţin faţă nivelul aferent sesiunii precedente.

Brokerii consideră că una din cauzele care au determinat diminuarea valorii bursiere a fost suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor "Rompetrol Rafinare", unele dintre cele mai lichide, întrucît a avut loc AGA. Societatea a anunţat ieri că a încheiat cu "BRD-Groupe Societe Generale" un contract de credit în valoare de 45 milioane de dolari, pentru o perioadă de un an.

Acţiunile "Impact" Bucureşti au fost şi ele oprite de la tranzacţionare întrucît a fost operată majorarea capitalului social al companiei.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV a scăzut la începutul sesiunii bursiere de la 5.900 lei la 5.850 lei/acţiune, după care s-a înscris pe un trend ascendent, nivelul maxim atins ieri de curs fiind de 6.050 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 6.000 lei/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de preţul de închidere de vineri.

Cel mai mare pachet transferat a numărat 236.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a şedinţei la preţul de 5.900 lei/acţiune. Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" Focşani, ne-a declarat: "Interesul crescut manifestat de către investitori pentru titlurile TLV este determinat de faptul că banca beneficiază, din partea IFC, de un împrumut în valoare de 20 milioane de euro, destinat dezvoltării pieţei de finanţare a locuinţelor".

SIF "Oltenia

Cursul titlurilor SIF "Oltenia" a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri o volatilitate ridicată pe fondul unei lichidităţi mari. Preţul a oscilat între 6.600 lei şi 6.900 lei/acţiune. Cel mai mare pachet transferat a numărat 100.000 de acţiuni, cursul la care a fost efectuată tranzacţia fiind de 6.700 lei/acţiune.

Brokerii precizează că numărul investitorilor care doresc să achiziţioneze titluri ale societăţilor de investiţii s-a diminuat, fapt ce a condus la scăderea cursurilor acestor titluri. Ei mai spun că, pe parcursul şedinţei de ieri, numărul ordinelor de vînzare a fost apropiat de cel al ordinelor de cumpărare.

SIF "Moldova"

Pe parcursul şediţei bursiere de ieri, titlurile SIF2 au înregistrat o lichiditate ridicată, numărul acţiunilor tranzacţionate fiind de peste 2 milioane. Preţul a crescut la începutul sesiunii de la 5.900 lei la 6.000 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, cursul atingînd un minim de 5.650 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 5.800 lei/acţiune, cu 1,7% mai mic decît preţul de închidere de vineri. În partea a doua a sesiunii a fost transferat un pachet de 100.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 5.750 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb