BVB Titlurile "Rompetrol Rafinare" au fost preferate de investitori

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 mai 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată printr-o lichiditate ridicată, fapt datorat în mare măsură realizării unei tranzacţii speciale cu 289,9 milioane de acţiuni "Rompetrol Rafinare" Constanţa, în valoare de 182,6 miliarde de lei. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate ieri a fost de 256 miliarde de lei.

Indicii bursieri s-au apreciat uşor, pe fondul creşterii cursurilor la aproape jumătate din simbolurile tranzacţionate ieri. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori, a crescut ieri cu 0,22%, respectiv 6,36 puncte. BET-C a înregistrat o creştere de 0,44%, pînă la nivelul de 1.994,33 puncte.

Cursurile titlurilor emise de societăţile de investitii au avut pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri evoluţii contradictorii. Cele mai lichide au fost acţiunile SIF "Oltenia", valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 6,9 miliarde de lei, la un număr de peste 1,3 milioane acţiuni transferate.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, cursul acţiunilor "Banca Transilvania" s-a menţinut relativ constant, pe fondul unei lichidităţi în uşoară scădere faţă de sesiunea anterioară. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate cu aceste titluri a fost de 4,9 miliarde de lei, la un număr de peste 800.000 de acţiuni transferate. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 77.000 de acţiuni. Tranzacţia a avut loc în prima parte a sesiunii bursiere, la preţul de 5.850 lei/acţiune. Cursul la care a fost realizată ultima tranzacţie a fost de 5.850 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de închidere de luni şi mai mic cu 50 de lei decît preţul de deschidere.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Preţul acţiunilor "Rompetrol Rafinare" a oscilat pe parcursursul sesiunii bursiere de ieri între 644 lei şi 626 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităti ridicate. Valoarea totală a tranzactiilor efectuate cu acţiuni RRC a fost de 214,3 miliarde de lei, la un număr de peste 340 milioane de acţiuni transferate. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 630 lei/acţiune, cu 1,1% mai mare decît preţul de închidere de luni.

"Banca Română de Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD a scăzut în prima parte a sesiunii bursiere de la 24.800 lei la 24.500 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 25.000 lei/acţiune maximul şedintei de tranzacţionare), cu 1,2% mai mare decît preţul ultimului transfer efectuat luni cu titluri BRD. În prima parte a sesiunii a fost tranzacţionat un pachet de 160.000 acţiuni (cel mai mare pachet cu titluri BRD transferat ieri), la preţul de 24.700 lei/acţiune.

SIF "Banat Crişana"

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu titlurile SIF1 a fost de 5,5 miliarde de lei, de aproape cinci ori mai mare decît nivelul înregistrat cu o zi înainte. Preţul a oscilat între 6.850 lei şi 7.000 lei/acţiune, ultima tranzacţie fiind realizată la cursul de 6.900 lei/acţiune, acelaşi cu preţul de închidere de luni. Spre sfîrşitul şedinţei de tranzacţionare a fost transferat un pachet de 149.000 de actiuni (cel mai mare pachet de titluri SIF1 transferat ieri), la preţul de 6.850 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb