BVB Titlurile SIF au atins noi maxime istorice

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 mai 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de vineri, titlurile societăţilor de investiţii au fost intens tranzacţionate, valoarea totală a transferurilor efectuate cu acestea fiind de 36,8 miliarde de lei, la un volum total de peste 7 milioane de titluri. Indicele BET-FI care urmăreşte evoluţia acţiunilor SIF a atins un nou maxim istoric, de 12.117,68 puncte, pe fondul atingerii de noi maxime istorice de tranzacţionare de către cursurile acţiunilor emise de cele cinci societăţi de investiţii. BET-FI a înregistrat o creştere de 51,2% faţă de nivelul de la începutul anului curent.

BET-C a atins şi el un nou maxim istoric, de 2.015,98 puncte, ca urmare a creşterii preţurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate.

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de vineri a fost de 93,7 miliarde de lei.

Marcel Murgoci, broker la "Est Invest" Focşani, consideră că pe piaţa de capital au intrat noi fonduri de investitii străine care sînt interesate de titlurile SIF şi de titlurile bancare, fapt care a condus la aprecierea cursurilor acestor acţiuni, înregistrată în ultimul timp.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul titlurilor SNP s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de vineri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost tranzacţionate peste 10,2 milioane de acţiuni, în valoare de 25,4 miliarde de lei. În partea a doua a sesiunii, a fost transferat un pachet de 996.500 acţiuni (cel mai mare pachet transferat vineri), la preţul de 2.500 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 2.590 lei/acţiune, care reprezintă un nou maxim istoric, şi este cu 5,3% mai mare decît preţul de închidere de joi.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

În prima parte a sesiunii bursiere de vineri, preţul acţiunilor BRD a crescut de la 25.300 lei pînă la 26.000 de lei/acţiune, nivel la care s-a menţinut pînă aproape de sfîrşit, cînd cursul a început să scadă, ajungînd la 25.200 lei/acţiune, minimul zilei. Ultima tranzacţie a fost realizată la preţul de 25.700 lei/ acţiune, cu 2% mai mare decît nivelul înregistrat la finele şedinţei bursiere de joi. Cel mai mare pachet transferat a numărat 38.000 de acţiuni, preţul tranzacţiei fiind de 26.000 lei/acţiune.

SIF "Moldova"

Titlurile SIF2 au fost intens tranzacţionate pe parcursul sesiunii bursiere de joi, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea ridicîndu-se la 9,2 miliarde de lei. Cursul a atins nivelul maxim în prima parte a sesiunii bursiere, în cadrul unei singure tranzacţii cu un pachet de 500 de acţiuni. Spre sfîrşitul şedinţei a fost transferat un pachet de 78.000 de titluri (cel mai mare pachet de acţiuni SIF2 transferat vineri), la preţul de 4.680 lei/acţiune. Cursul de închidere, de 4.680 lei/acţiune, a fost cu 3,5% mai mare decît nivelul de la sfîrşitul şedinţei de tranzacţionare de joi.

SIF "Oltenia"

Preţul titlurilor SIF5 a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere de vineri între 4.770 lei şi 4.960 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 2,4 milioane de acţiuni, în valoare de 12,1 miliarde de lei. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 4.830 lei/acţiune, cu 3,7% mai mare decît preţul de închidere de joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb