BVB Titlurile SNP au fost preferate de investitori

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin stagnarea cursurilor la majoritatea simbolurilor tranzacţionate, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Indicii bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii - BET şi BET-C au scăzut cu 0,14% şi respectiv 0,11%, în timp ce nivelul BET-FI s-a apreciat cu 2,13% (236,95 puncte).

Titlurile emise de societăţile de investiţii au înregistrat pe parcursul sesiunii de ieri o uşoară apreciere a cursurilor. Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu acţiuni SIF a fost de 17,7 miliarde de lei, reprezentînd aproape jumătate din totalul bursier (37,2 miliarde de lei). Cele mai lichide au fost titlurile SIF "Oltenia", valoarea transferurilor efectuate cu acestea fiind de 5,8 miliarde de lei la un număr de peste 1,3 milioane de acţiuni tranzacţionate. Cursul acţiunilor SIF5 s-a înscris, pe parcursul şedintei bursiere de ieri, pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 4.360 lei/acţiune, în creştere cu 2,6% comparativ cu nivelul înregistrat la finele şedinţei de vineri.

SNP "Petrom" Bucureşti

Preţul titlurilor SNP a oscilat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri între 2.270 lei şi 2.350 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi în creştere comparativ cu sesiunea de tranzacţionare precedentă. Au fost transferate peste 3,7 milioane de acţiuni, în valoare de 8,6 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 500.000 de titluri, preţul tranzacţiei fiind de 2.300 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 2.320 lei/acţiune, cu 0,4% mai mic decît preţul de închidere de vineri.

"Rulmentul" Braşov

Cursul acţiunilor "Rulmentul" Braşov s-a înscris în prima parte a şedinţei bursiere pe un trend crescător, ajungînd pînă la nivelul de 899 lei/acţiune, maximul zilei. În partea a doua a sesiunii, însă, preţul a înregistrat o scădere pînă la 836 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 850 lei/acţiune, cu 1,1% mai mare decît nivelul înregistrat la sfîrşitul sesiunii de vineri. Cel mai mare pachet transferat pe parcursul şedinţei de ieri a numărat 1.128.500 acţiuni, preţul tranzacţiei fiind de 899 lei/acţiune. Brokerii precizeză că un investitor a lansat ieri un ordin de cumpărare pentru un pachet de peste 2 milioane de titluri RBR, la preţuri cuprinse între 849 lei şi 899 lei/acţiune.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Lichiditatea acţiunilor TLV s-a redus cu aproape două treimi comparativ cu şedinţa de vineri, pe fondul unei uşoare deprecieri a cursului. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,7 miliarde de lei, la un număr de peste 1,1 milioane de acţiuni tranzacţionate. În prima parte a şedintei, preţul a crescut de le 5.800 lei la 5.900 lei/acţiune, după care a revenit la nivelul de la deschiderea sesiunii. Ultimele tranzacţii au fost efectuate la preţul de 5.750 lei/acţiune, cu 0,9% mai mic decît nivelul înregistrat la sfîrşitul şedinţei de vineri.

UAMT Oradea

Cursul acţiunilor UAMT Oradea s-a apreciat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Au fost efectuate 8 tranzacţii cu acţiuni UAM, in valoare totală de 26,3 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 2.390 lei/acţiune, cu 8,6% mai mare decît cursul înregistrat la sfîrşitul şedinţei bursiere de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb