BVB Toţi indicii bursieri, în scădere

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iulie 2011

Toţi indicii bursieri, în scădere

Marcel Murgoci: Indicii au scăzut, ieri, din cauza evoluţiei negative a pieţelor externe

Marcel Murgoci, director operaţiuni la "Estinvest", este de părere că scăderea indicilor pe piaţa BVB are legătură cu evoluţia negativă a indicilor pe pieţele externe.

Domnia sa ne-a declarat: "Cred că motivul principal al scăderii este legat de soluţionarea problemelor cu privire la mărirea plafonului datoriei americane". Domnia sa a mai adăugat că există şi posibilitatea unei reacţii de uşoară frustrare cu privire la rezultatul cu care s-a încheiat operaţiunea de vânzare a acţiunilor "OMV Petrom".

Indicele BET - FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a scăzut cu 1,03%, la aproape 22.048 puncte, în şedinţa bursieră de ieri.

Indicele BET-C, care reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate la BVB, s-a depreciat cu 0,4%, ajungând la 3.261 puncte, iar indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii lis-tate, a scăzut cu 0,05%, ajungând la circa 5.412 puncte.

Indicele BET-NG, al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, a scăzut cu 0,13% la 759 puncte.

Astfel, titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa la 0,523 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 87,6 milioane de lei. Cotaţia titlurilor a oscilat între 0,518 lei şi 0,5255 lei/unitate. Trei tranzacţii deal în valoare de 61,8 milioane lei au fost înregistrate, ieri, în scădere cu 0,66%, la 0,5235 lei/titlu faţă de şedinţa precedentă.

Locul al doilea în topul lichidităţilor a fost ocupat de titlurile "Banca Transilvania" (TLV), înregistrând o stagnare la 1,2 lei/titlu, ca în şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de 1,36 milioane lei.

Titlurile "SIF Transilvania" (SIF3) au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 0,4985 lei/acţiune, cu 0,3% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 0,69 milioane lei.

Schimburile înregistrate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), au totalizat 103,1 milioane de lei (24,2 milioane de euro), tranzacţiile cu acţiuni reprezentând 92,4 milioane lei (21,7 milioane de euro).

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Amonil" (AMO), cu 6%, la 0,0159 lei/titlu. Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Carbochim" (CBC), cu 15%, la 3,485lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb