BVB Tranzacţii cu obligaţiuni în valoare de 16,4 miliarde lei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 iulie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, au fost efectuate tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 67,5 miliarde de lei, în creştere uşoară, de apoximativ 6%, faţă de şedinţa precedentă. Totodată, au fost realizate două transferuri cu 3.164 de obligaţiuni "Raiffeisen Bank", valoarea acestora fiind de 16,4 miliarde de lei. Preţul mediu de tranzacţionare a fost cu 0,88% mai mare decît principalul (5 milioane de lei).

Indicii bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii. BET a crescut cu 0,12% în timp ce BET-C şi BET-FI au înregistrat uşoare deprecieri de 0,31% şi respectiv 0,12%. Pe parcursul şedinţei au fost efectuate două tranzacţii speciale: una cu 255.265 titluri SIF "Transilvania" la preţul de 8.500 lei/acţiune, iar cealaltă cu 580.165 acţiuni SIF "Oltenia", cursul la care a fost perfectată aceasta fiind de 7.450 lei/titlu. Valoarea transferurilor efectuate ieri cu titluri SIF s-a ridicat la 29,7 miliarde de lei, reprezentînd aproximativ 45% din totalul bursier.

SNP "Petrom" Bucureşti

Preţul titlurilor SNP a înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 3,7 milioane de acţiuni în valoare totală de 9,4 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a nuărat 120.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată la jumătatea sesiunii, la cursul de 2.550 lei/titlu. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 2.540 lei/titlu, cu 2,8% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul titlurilor RRC s-a înscris pe un trend descendent, ajungînd, spre finele sesiunii, la un minim de 597 lei/titlu. Cursul a înregistrat o uşoară revenire în ultimele minute de tranzacţionare, astfel că ultimul transfer a fost perfectat la cursul de 603 lei/titlu, cu 2% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, titlurile RRC fiind ieri cele mai lichide dintre toate acţiunile transferate. Au fost tranzacţionate peste 13 milioane de titluri, în valoare totală de 7,8 miliarde de lei. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet de 1.194.500 acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), la cursul de 600 lei/titlu. Brokerii precizează că, pe parcursul sesiunii de ieri, numărul ordinelor de vînzare l-a depăşit pe cel al ordinelor de cumpărare, fapt ce a condus la deprecierea cursului.

"Sinteza" Oradea

În prima parte a sesiunii bursiere, preţul titlurilor STZ a crescut pînă la 2.100 lei/acţiune (maximul zilei), după care trendul s-a inversat, astfel că la jumătatea şedinţei, cursul a atins un minim de 2.050 lei/titlu. A urmat o nouă creştere, pînă la 2.060 lei/acţiune, acesta fiind preţul la care au fost efectuate majoritatea tranzacţiilor în partea a doua a şedinţei. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 2.060 lei/titlu, cu 1% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Lichiditatea a fost redusă, fiind transferate 21.150 de acţiuni, în valoare totală de 43,6 milioane de lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb