BVB Tranzacţii cu obligaţiuni în valoare totală de 45,74 miliarde lei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 ianuarie 2005

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii cu obligaţiuni în valoare totală de 45,74 miliarde de lei. Investitorii şi-au îndreptat atenţia către obligaţiuni ale "Băncii Române pentru Dezvoltare", acestea fiind transferate ieri în număr de 1.580, la un preţ cu 5% mai mare decit principalul. Valoarea trasferului efectuat cu obligaţiuni "Raiffeisen" s-a ridicat la 43,88 miliarde de lei. Au fost, totodată, efectuate două tranzacţii cu 176 de obligaţiuni "Finansbank" la un preţ cu 2% peste principal. Valoarea transferurilor efectuate ieri cu aceste obligaţiuni a fost de 1,86 miliarde de lei.

Per total, valoarea transferurilor efectuate ieri la Bursă s-a ridicat la 374,8 miliarde de lei.

Toţi cei trei indici bursieri au înregistrat ieri scăderi ale nivelurilor lor, cea mai mare depreciere fiind cea a indicleui BET-FI, indicele care urmăreşte evoluţia cursurilor titlurilor SIF.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Au fost transferate peste 31,2 milioane de acţiuni, valoarea transferurilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 32 miliarde de lei. În ultima parte a şedinţei au fost transferate pachete mai mari de acţiuni, cel mai mare dintre acestea numărînd 1.030.000 de acţiuni. Transferul acestui pachet a fost efectuat la preţul de 1.020 lei/titlu. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 1.020 lei/titlu, acesta fiind cu 1,9% mai mic decît preţul de închidere de marţi. Brokerii cred că preţul titlurilor RRC s-a stabilizat în jurul valorii de 1.000 lei/acţiune. Ei sînt de părere că evoluţia de ieri a cotaţiei titlurilor RRC reprezintă o corecţie negativă după creşterile de la începutul anului.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV a urmat ieri trendul general al pieţei, res-pectiv de scădere, astfel că ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 10.500 lei/acţiune, acesta fiind cu 600 de lei mai mic decît cursul de deschidere de ieri şi cu 5,4% sub cursul la care a fost efectuată ultima tranzacţie marţi.

Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, fiind transferate pes-te 5,9 milioane de acţiuni în valoare totală de 62,46 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 300.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată spre sfîrşitul şedinţei bursiere, la preţul de 10.400 lei/titlu.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, oscilînd între un minim de 42.400 lei/acţiune şi un maxim de 43.900 lei/acţiune. Preţul de închidere a fost de 43.900 lei/titlu, cu 0,2% mai mare decît preţul la care a fost perfectată marţi ultima tranzacţie cu acţiuni BRD.

Lichiditatea a fost ridicată, fiind transferate peste 1,3 milioa-ne de acţiuni cu o valoare totală de 57,98 miliarde de lei. Pe parcursul şedintei au fost transferate trei a cîte 100.000 de acţiuni fiecare, acestea fiind cele mai mari pachete de acţiuni BRD transferate ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb