BVB Tranzacţii de 5,8 milioane de euro

VALENTINA STRATULAT
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2011

Tranzacţii de 5,8 milioane de euro

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (simbol FP) s-au menţinut, ieri, la preţul de 0,6295 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 13,06 milioane de lei.

Preţul acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare a crescut cu 1,84%, în medie, indicele care le urmăreşte evoluţia, BET-FI, apreciindu-se la 23,288 puncte.

Darie Moldovan, broker la "S.S.I.F Broker" Cluj, ne-a declarat că piaţa românească a suferit o serie de corecţii, în urma cărora nu s-a mai corelat cu bursele exterioare.

Domnia sa se aşteaptă ca, pe viitor, odată cu ameliorarea lichidităţii şi creşterea volatilităţii, numărul speculatorilor pe acţiunile FP să crească, în condiţiile în care în prezent piaţa FP este dominată de investitorii pe termen mediu şi lung.

"Pe termen mediu, acţiunile FP vor recupera din valoarea netă a activului" a apreciat Darie Moldovan.

Tranzacţiile cu acţiuni SIF Oltenia (simbol SIF5) au generat, ieri, o lichiditate de 2,62 milioane de lei. Titluriule SIF5 au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,429 lei/ acţiune, apreciindu-se cu 2,44%.

Acţiunile "SIF Moldova" ( simbol SIF2) s-au apreciat, ieri, cu 1,28%, încheiind şedinţa la preţul de 1,27 lei/acţiune.

Cea mai mare apreciere, de 7,53% , a fost înregistrată, ieri, de acţiunile "Prefab Bucureşti" (simbol PREH) care au închis şedinta la preţul de 2 lei/ acţiune.

"Romerica International" SRL, acţionarul majoritar al companiei, a fost raportată că a cumpărat 13.500 de acţiuni PREH, la preţul de 1,97 de lei/acţiune.

Titlurile "Banca Transilvania"(TLV) au crescut cu 2,14%, preţul de închidere fiind de 1,43 lei/acţiune. Rulajul realizat ieri de acţiunile TLV a fost de 2,17 milioane de lei.

Titlurile BRD s-au depreciat, ieri, cu 1,75%, la 14,05 lei/acţiune pe fondul unui rulaj de doar un milion de lei.

La închiderea şedinţei, primele zece titluri în funcţie de lichiditate, incluse în calculul indicelui BET, se scumpiseră în medie cu 0,23%. Indicele BET a închis şedinţa la 5.729,52 puncte. Indicele BET-NG al companiilor din sectorul energetic a atins 800,31 puncte, după o creştere de 2,03%.

Indicele extins al pieţei BET-XT, care reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de titluri, inclusiv SIF-urile, a încheiat şedinţa de ieri cu o creştere de 0,68%, la 511 puncte.

Valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, la BVB a fost de 24,78 milioane de lei (circa 5,8 milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb