BVB Tranzacţii de 83 milioane lei, sub media zilnică a anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 octombrie 2023

Tranzacţii de 83 milioane lei, sub media zilnică a anului

Creşteri pe linie pentru indici

Valoarea tranzacţiilor realizate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 82,6 milioane lei, sub media zilnică a anului, de 144 milioane lei, în condiţiile în care nu au fost înregistrate tranzacţii de tip "deal". Ecartul apare şi deoarece, media zilnică a urcat puternic în ultimele luni, pe fondul ofertei Hidroelectrica şi a ofertelor de titluri de stat Fidelis.

Indicii au avut creşteri pe linie, într-o fără o direcţie clară în pieţele europene. Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,26%, 2.112 puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,5%, până la 2.660 de puncte.

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: "Toţi indicii locali au închis şedinţa de tranzacţionare cu evoluţii pozitive. Creşterile au fost cuprinse între 0,01% pentru BETAeRO şi 2,1% în cazul indicelui BET-FI, care a fost din nou influenţat de evoluţia Fondului Propritatea (FP). Valoarea tranzacţiilor a fost de 16,64 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă (...). Fondul Proprietatea înregistrează un nou avans semnificativ, de 5,87%, fiind cea mai mare creştere din cadrul indicelui BET. La polul opus, Purcari Wineries (WINE) s-a corectat cu 0,96%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile FP, ce au cumulat un rulaj de 22,7 milioane lei, titlurile fondului de investiţii încheind ziua la preţul unitar de 0,487 lei.

Pe poziţia a doua în topul rulajului s-au situat acţiunile Romgaz (SNG), ce s-au apreciat cu 1,53%, până la preţul de 46,5 lei, în condiţiile unor schimburi de 13,9 milioane lei.

Acţiunile Digi Communications (DIGI) au urcat cu 1,69%, la preţul de 36,2 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 13,3 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului rulajului s-au situat acţiunile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat un rulaj de 6,8 milioane lei, titlurile H2O încheind ziua în scădere cu 0,17%, la preţul de 116,6 lei.

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,25%, la 14.211 puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu tot cu 0,25%, până la 1.047 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."Mecanica Ceahlău" (MECF): +7,14%

2. "Fondul Proprietatea" (FP): +5,87%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +5,56%

4. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +3,52%

5. "Socep" (SOCP): +3,33%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Carbochim" (CBC): -3,31%

2. "Vrancart" (VNC): -2,42%

3. "Turism Felix" (TUFE): -2,10%

4. "Alro" (ALR): -1,83%

5. "Zentiva" (SCD): -1,69%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo SNO (SANTIERUL NAVAL ORSOVA) se merge incet dar bine, una din singurele societati care mai realizeaza productie pentru expport, tot ceea ce faceti merg la export.

    Bravo pentru spiritul, efortul facut de salariatii societatii, conducerea executiva si membrii CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE. 

    CRESTETI INCET dar SIGUR si cu VIITOR 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb