BVB Tranzacţii de două ori mai reduse decât luni

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 februarie 2012

Tranzacţii de două ori mai reduse decât luni

Valoarea tranzacţiilor a scăzut de peste două ori în şedinţa de ieri şi a fost asigurată în proporţie de 85% de tranzacţiile cu acţiunile SIF-urilor şi titlurile Fondului Proprietatea (FP).

Cotaţiile acţiunilor au stagnat, majoritatea jucătorilor luând poziţii de aşteptare.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu numai 0,36%, în timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,66% sub închiderea de luni.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,34%. Acţiunile FP, SIF Muntenia şi SIF Moldova au fost singurele din acest indice care au înregistrat corecţii uşoare, cuprinse între 0,1% şi 0,69%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,38%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 25,2 milioane lei (5,8 milioane euro), valoare de 2,6 ori sub rulajul şedinţei precedente, de 65,4 milioane lei (15 milioane euro).

Titlurile celor cinci SIF-uri şi acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni în valoare cumulată de 21,3 milioane lei, şi au asigurat 85% din rulajul bursei.

Acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut uşor, cu 0,1%, pentru a doua zi consecutiv. Corecţia acestor titluri vine după ce vineri cotaţia a atins cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni. La finalul şedinţei pieţei principale, titlurile erau cotate la 0,5195 lei.

"Rezultatele preliminate (pe care companiile de la BVB urmează să le anunţe - n.r.) cred că vor avea un impact semnificativ cu această ocazie spre deosebire de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut. Rămâne să vedem cum se vor poziţiona companiile şi ce planuri au elaborat pentru acest an", a spus Bogdan Niculae, trader la Departamentul Pieţe de Capital al Piraeus Bank, citat de Mediafax.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb