BVB Tranzacţii de peste 25 miliarde de lei cu obligaţiuni ale băncilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 septembrie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii cu obligaţiuni în valoare totală de 25,3 miliarde de lei. Investitorii s-au orientat spre obligaţiuni ale băncilor. Astfel, au fost transferate două obligaţiuni "Raiffeisen Bank" la un preţ cu 0,5% mai mare decît valoarea nominală (5 milioane de lei). Au fost, totodată, transferate 912 obligaţiuni ale "Băncii Române pentru Dezvoltare", la un preţ care a depăşit cu 3% principalul (25 milioane de lei). Valoarea transferurilor cu obligaţiuni BRD a fost de 25,3 miliarde de lei.

Sesiunea de ieri a fost caracterizată prin aprecierea celor trei indici bursieri, pe fondul creşterii cursurilor la 21 din cele 54 de simboluri tranzacţionate.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor IMP s-a înscris, în primele minute de tranzacţionare, pe un puternic trend descrescător, ajungînd pînă la un minim de 4.500 lei/acţiune. A urmat o uşoară revenire a cursului, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul unitar de 4.630 lei, mai mic cu 3,1% faţă de cel de la închiderea şedinţei precedente. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, numărul titlurilor transferate depăşind un milion.

Brokerii sînt de părere că numărul mare al ordinelor de vînzare înregistrat în cadrul şedinţei s-a datorat intrării în circulaţie a noilor acţiuni emise de companie în cadrul majorării capitalului social.

SIF "Oltenia"

În primele minute de tranzacţionare, preţul titlurilor SIF5 s-a înscris pe un uşor trend descendent, scăzînd de la 6.900 lei la 6.750 lei/acţiune, după care, a urmat o creştere puternică a acestuia, pe fondul unui număr mare de ordine de cumpărare. Lichiditatea s-a situat la un nivel mediu, fiind transferate 941.070 de acţiuni, în valoare totală de 6,4 miliarde de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 55.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul de 6.900 lei/titlu.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV a scăzut în prima parte a şedinţei bursiere de la 6.900 lei la 6.800 lei/acţiune, după care, în partea a doua, cursul a revenit la nivelul de la deschidere. Cel mai mare pachet transferat a numărat 130.000 de titluri. Tranzacţia a fost perfectată în prima parte a şedinţei bursiere, la cursul de 6.850 lei/titlu.

Lichiditatea, însă, a fost redusă, fiind transferate sub 600.000 de acţiuni.

SIF "Moldova"

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul titlurilor SIF2 s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,1 milioane de acţiuni, în valoare de 6,7 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 238.500 de acţiuni, iar tranzacţia a fost efectuată la finele sesiunii, la cursul de 6.200 lei/titlu. Brokerii precizează că, pe parcursul şedinţei de ieri, la SIF2 şi SIF5 a fost înregistrată o presiune la cumpărare, fapt ce a generat aprecieri cu peste 5% ale cursurilor. Ei cred că investitorii s-au grăbit să cumpere acţiuni SIF întrucît se aşteaptă la creşteri ale preţurilor de tranzacţionare în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb