BVB Tranzacţii speciale în sectorul petrolier

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 februarie 2005

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, atenţia investitorilor a fost orientată, cu precădere, către acţiunile societăţilor de investiţii financiare. În acest context, indicele BET-FI s-a apreciat cu 2,36%, nivelul său la închiderea şedinţei fiind de 33.155,81 de puncte. De altfel, valoarea totală a tranzacţiilor efectuate ieri cu titluri SIF a fost de 315,4 miliarde de lei, reprezentînd circa 45% din valoarea bursieră totală (798,72 miliarde de lei.

"Rompetrol Rafinare" Bucureşti

Preţul acţiunilor RRC a înregis-trat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Cursul a oscilat între un minim de 1.150 lei/acţiune şi un maxim de 1.210 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 1.200 lei/titlu, acesta fiind cu 2,6% mai mare decît cursul de închidere aferent şedinţei bursiere anterioare. Pe parcursul şedinţei au foat trans-ferate per total 208 milioane de acţiuni în valoare de 242,18 miliarde de lei. Peste jumătate din numărul titlurilor transferate, respectiv un număr de 130 milioane de titluri, au făcut obiectul a 10 tranzacţii speciale. Valoarea acestora s-a ridicat la 151 miliarde de lei.

"Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP a cres-cut în primele minute de tranzacţionare pînă la un nou maxim istoric, de 5.300 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Astfel, ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 5.100 lei/titlu, acesta fiind cu 50 de lei mai mic decît preţul de deschidere şi cu 2,9% sub preţul la care a fost efectuată ultima tranzacţie miercuri. În prima parte a sesiunii bursiere a fost efectuată o tranzacţie specială cu 5 milioane de acţiuni SNP, la preţul de 5.250 lei/titlu.

Brokerii presupun că interesul crescut al investitorilor faţă de aceste acţiuni ar putea fi determinat de aşteptările în ceea ce priveşte rezultatele financiare ale companiei.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cursul acţiunilor TLV a înregistrat în prima parte a şedinţei o creştere accentuată pentru ca, în partea a doua, acesta să se plafoneze în jurul valorii de 15.200 lei/acţiune. Maximul atins ieri de preţul titlurilor TLV a fost de 15.300 lei/titlu, acesta fiind un nou maxim istoric. Lichiditatea acţiunilor TLV a fost ridicată, numărul acţiunilor transferate fiind de peste 3,2 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 48,6 miliarde de lei. Cel mai mare pachet trans-ferat a numărat 100.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a şedinţei, la cursul de 14.900 lei/titlu.

SSIF "Broker" Cluj Napoca

Acţiunile BRK s-au bucurat pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de o atenţie ridicată din partea investitorilor. La baza acestei atitudini stat, în opinia brokerilor, anunţarea de către societate a intenţiei de majorare a capitalului social, operaţiune în cadrul căreia vor fi atribuite acţiuni cu titlu gratuit.

Pe fondul presiunii ridicate la cumpărare, preţul a crescut pînă la 50.000 de lei/acţiune, acesta reprezentînd un nou maxim istoric. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 49.800 lei/titlu, acesta fiind cu 5,5% mai mare decit cursul de închidere de miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb