BVB va acorda dividende

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 mai 2010

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat, vineri, distribuirea de dividende, pentru al doilea an consecutiv, însă valoarea acestora este cu 22% mai redusă comparativ cu suma acordată anul trecut.

"Au fost aprobate atât distribuirea de dividende, cât şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, în forma prezentată de Consiliul de Administraţie", a declarat preşedintele CA, Stere Farmache, citat de Mediafax.

Bursa va distribui în acest an un dividend brut de 1,023 lei/acţiune, după ce anul trecut acţionarii au primit câte 1,305 lei/titlu.

BVB va acorda acţionarilor în total 7,8 milioane lei, reprezentând 94% din profitul net din exerciţiul financiar anterior, de 8,3 milioane lei. Operatorul de piaţă a repartizat 480.000 de lei la rezerve.

Bursa a înregistrat anul trecut un profit de 11 milioane lei din dobânzile primite la depozitele şi titlurile de stat, însă din activitatea de exploatare a înregistrat pierderi, de 1,4 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost determinate de încasările reduse din comisioanele percepute la tranzacţii. În 2008, operatorul de piaţă a consemnat un profit de 5,4 milioane lei din activitatea de bază.

Valoarea redusă a tranzacţiilor realizate la BVB anul trecut s-a reflectat şi scăderea, cu 41%, a cifrei de afaceri, care a ajuns la 12,3 milioane lei, de la 20,8 milioane lei în 2008. Anul trecut bursa a revenit pe creştere, însă pe un rulaj redus, după ce în 2008 investitorii, în special cei străini, au realizat multe tranzacţii şi au vândut volume mari de acţiuni.

Potrivit bugetului, Bursa ar urma să înregistreze un profit operaţional de 153.430 lei, după ce în anul precedent din activitatea de bază a avut pierderi de 1,4 milioane lei.

Pentru 2010, BVB a luat în calcul o medie zilnică a valorii tranzacţiilor de 6,5 milioane de euro, valoare cu 35,4% peste rulajul mediu zilnic din 2009, de 20,3 milioane lei (4,8 milioane euro).

Administratorii au programat investiţii de 30,4 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb