BVB Valoarea transferată la Bursa a sărit cu puţin 100 miliarde lei

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 mai 2005

Şedinţa de ieri a fost una modestă, cu o valoare totală transferată de 103 miliarde de lei, din care tranzacţiile cu obligaţiuni au însumat peste 24 miliarde de lei. Astfel, au fost tranzacţionate 4.406 obligaţiuni Raiffeisen, la un preţ cu 6% mai mare decît principalul.

Indicii bursieri au scăzut şi ieri, pe fondul unei reduceri generale a pieţei bursiere. Doar indicele care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF a crescut faţă de ziua anterioară. Preţurile celor mai importanţi emitenţi listaţi la BVB nu au avut fluctuaţii majore.

Indicele BET care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni a scăzut cu 0,89% faţă de şedinţa anterioară, iar BET - FI s-a apreciat uşor cu doar 0,14%.

La prima categorie s-au detaşat acţiunile "Banca Transilvania". Cu acestea s-a realizat un rulaj de peste 21 miliarde de lei, în condiţiile în care totalul categoriei a fost de 30 miliarde de lei. Preţul la sfîrşitul şedinţei a fost de 7.550 lei/acţiune, în scădere cu 1,3% faţă de ziua precedentă, după trei zile consecutive de menţinere a unei cotaţii constante.

Titlurile SIF au avut o evoluţie mai bună, un singur titlu a scăzut (SIF 4 Muntenia) şi două s-au menţinut constante (SIF 1 şi SIF 3). Celelalte acţiuni au înregistrat la sfîrşitul zilei creşteri ale preţurilor de închidere comparativ cu cele din ziua anterioară. Cea mai mare creştere a avut-o preţul de închidere al SIF 5 Oltenia, care a fost de 1,6% faţă de sesiunea anterioară. SIF 5 a fost cel mai tranzacţionat emitent de la categoria SIF, cu un rulaj de 14 miliarde de lei.

Societatea de investiţii financiare 1 Banat Crişana a subscris în cadrul majorării de capital social al ARIO Bistriţa. Numărul de acţiuni subscrise depăşeşte 740.000, iar valoarea nominală este de 37.000 lei. Suma totală a a subscrierii se ridică la peste 27,5 miliarde de lei.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

În şedinţa de ieri, cu acţiunile RRC s-au realizat tranzacţii de 4,7 miliarde de lei, la un volum transferat de peste 5 milioane de acţiuni. Preţul la închiderea zilei a fost de 888 lei/acţiune, în scădere cu 1,3% faţă de sesiunea bursieră din ziua precedentă. Cotaţia acţiunilor RRC a fluctuat între 888 şi 890 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb