BVB/GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST: "Rebound-ul pieţelor externe a ţinut numai o zi, scăderile fiind reluate agresiv"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 iunie 2016

"Rebound-ul pieţelor externe a ţinut numai o zi, scăderile fiind reluate agresiv"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în coborâre, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât miercuri, de 59,1 milioane de lei (13 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Rebound-ul pieţelor externe a ţinut numai o zi, pentru ca astăzi (ieri, n.r.) scăderile să fie reluate în acelaşi mod agresiv, care a împins în mod constant indicii (burselor intenaţionale, n.r.) către noi minime locale. Pentru BET, corecţia de astăzi (ieri, n.r.) nu a fost drastică, datorită câtorva blue chip-uri care s-au încăpăţânat să rămână pe verde, dar şi a ordinelor de vânzare mai puţin agresive pe restul emitenţilor aflaţi în scădere, excepţie făcând «OMV Petrom» (SNP) care primeşte o corecţie usturătoare, de 3,61%. Din acest context, mult în evidenţă a ieşit «Banca Transilvania», atât pentru volatilitatea ridicată ca urmare a oscilaţiilor repetate în jurul zonei zero (preţul de referinţă), cât şi a rulajului extrem de mare, care duce în final la depăşirea valorii totale a tranzacţiilor aferente şedinţei anterioare."

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 18,7 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,46%, preţul de închidere fiind de 2,2 lei/unitate.

Titlurile "Conpet" (COTE) au scăzut cu 1,40%, la 70,4 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,2 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Transgaz" (TGN) de 2,2 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 290 lei/unitate, în urcare cu 0,35%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor " Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,9 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,61%, ultimul preţ fiind de 24,2 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, zece tranzacţii.

Şapte dintre acestea, însumând 19,5 milioane lei, au fost realizate cu titluri TLV.

A mai fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri "SIF Oltenia", în valoare de 3,9 milioane de lei, în scădere cu 1,83%, la preţul unitar de 1,394 lei/acţiune.

De asemenea a fost consemnată o tranzacţie "deal" cu titluri "Bursa de Valori Bucuresti" (BVB), în valoare de 0,6 milioane, în stagnare la un preţ unitar de 21,3 lei.

Tot ieri a fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri TGN, în valoare de 0,29 milioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,8%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,76%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,81%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,81%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,71%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb