Calculele finaciare readuc spectatorii în tribune

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 17 septembrie 2020

Calculele finaciare readuc spectatorii în tribune

Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este cerută tot mai insistent, cu toate că autorităţile vorbesc de apariţia unui al doilea val al pandemiei. Un lucru este cert, în absenţa publicului evenimentele sportive îşi pierd mult din farmec şi spectaculozitate, ceea ce înseamnă scăderi mari în ceea ce priveşte audienţele, implicit fiind afectate şi încasarăile. Devine tot mai evident că "afacerea" este afectată şi se fac eforturi pentru redresarea situaţiei. Cluburile pierd bani, federaţiile naţonale de asemenea, foarte afectate fiind şi cele două mari organizaţii FIFA şi UEFA.

Pe plan local, situaţia este foarte neclară, chiar dacă ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, aduce în discuţie foarte frecvent subiectul. Ministrul susţine că instituţia pe care o conduce va lua în calcul posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei, dar în anumite condiţii: "La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare". El a ţinut să sublinieze faptul că "responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri". Competiţiile sportive din ţara noastră, întrerupte la începutul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au reluat la 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. Ulterior s-au reluat concursurile şi la alte discipline sportive, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei.

În Ungaria spectatorii au avut acces în permanenţă pe stadioane, Bulgaria şi Serbia permiţând la un moment dat prezenţa fanilor la meciuri. În Belgia stadioanele de fotbal îşi deschid progresiv porţile pentru public, primul pas a fost făcut săptămâna trecută, odată cu startul etapei a cincea a Pro League. Timp de două săptămâni, fiecare club, în colaborare cu autorităţile locale, a lucrat pentru a pune în practică prevederile protocolului sanitar strict valabil la nivel naţional. Fiecare club trebuie să îşi adapteze în acest fel numărul de spectatori, pentru ca stadioanele să fie ocupate la o treime din capacitatea normală. Toţi spectatorii trebuie să poarte măşti de protecţie. Un moment foarte important îl constituie şi finala Supercupei Europei, de la Budapesta, de la finalul acestei luni, când accesul fanilor în tribune va fi de asemenea permis. În cazul în care nu vor fi probleme, UEFA intenţionează să permită deschiderea porţilor la meciurile din Liga Naţiunilor.

FIFA: pagube de 14 miliarde de dolari

Pandemia ar putea costa fotbalul mondial aproximativ 14 miliarde de dolari, iar acest lucru a determinat deja peste 150 de asociaţii să solicite ajutorul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), a anunţat fostul comisar european Olli Rehn, acum oficial al FIFA. Luând în calcul perturbarea calendarului meciurilor, stadioanele goale şi pierderile din drepturile de televizare, această estimare "acoperă totalitatea economiei fotbalului" pentru cele 211 de asociaţii membre ale FIFA, inclusiv echipele de juniori, a explicat finlandezul într-o conferinţă de presă. Europa a înregistrat cele mai importante pierderi. "Cererea de subvenţii este foarte puternică", depăşind-o pe cea pentru împrumuturi, în condiţiile în care Fifa intenţionează să acorde până la 1,5 milioane de dolari pentru fiecare asociaţie membră şi până la 2 milioane de dolari pentru fiecare confederaţie, afirmă Olli Rehn.Într-un studiu publicat la începutul lunii iulie, sindicatul european al cluburilor (ECA) estima la patru miliarde de euro impactul financiar al pandemiei de Covid-19 numai asupra veniturilor cluburilor europene, calculat pentru sezoanele 2019-20 şi 2020-21. "Este în pericol existenta cluburilor noastre", declara, săptămâna trecută, Andrea Agnelli, preşedintele clubului italian de fotbal Juventus, explicând că acest lucru trebuie asociat cu "contracţia" economică a unui sector care mult timp a cunoscut o creştere a surselor de venituri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb