CAMERA DEPUTAŢILOR: Cererea DNA privind percheziţia informatică în cazul lui Daniel Tudorache, aprobată

V.G.
Politică / 21 noiembrie 2022

Cererea DNA privind percheziţia informatică în cazul lui Daniel Tudorache, aprobată

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, astăzi, cererea DNA privind percheziţia informatică în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, cu 243 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă", informează Agerpres.

Votul a fost secret cu bile.

La data de 16 noiembrie, ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care deputatul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Deputatul a arătat că într-adevăr, percheziţia a fost efectuată acum doi ani de zile şi procurorii DNA au avut la dispoziţie 30 de zile să ceară acordul Parlamentului, potrivit News.ro.

"Nu au făcut-o. De ce au aşteptat doi ani de zile? Vă cer să fiţi de acord sau să încuviinţaţi percheziţia telefonului. Nu am nimic de ascuns şi vreau să votaţi să percheziţioneze telefonul. E adevărat, sunt multe întrebări care se pun. De ce au aşteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, e un moment prielnic să se facă circ. Puteau să o facă în primele 30 de zile şi nu aveau nevoie de votul dumneavoastră. Deci, vă rog frumos să votaţi", a spus în plen, Tudorache.

PSD şi PNL au anunţat că votează în favoarea cererii DNA.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a criticat "politizarea unui astfel de demers, în condiţiile în care însuşi celui căruia îi este ridicată imunitatea în vederea percheziţiei a cerut tuturor colegilor, deci şi celor din PSD, să voteze pentru încuviinţarea acestei percheziţii informatice".

"Nu văd ce rol are Clotilde Armand, ce rol are USR cu plângerile lor. Nu-mi dau seama ce se întâmplă de trebuie neapărat să-mi aduci aminte de prostiile pe care le faceţi. Dar dacă tot aţi amintit de Clotilde Armand, daţi-mi voie să vă reamintesc faptul că doamna în cauză are şi domnia sa nişte plângeri, nişte dosare în derulare, unul pentru că a furat voturi şi a câştigat fraudulos Primăria Sectorului 1. Are are un dosar în urma unei decizii a ANI care a găsit-o în conflict de interese şi a încasat ilegal nişte mii de euro pe lună din fonduri europene şi n-avea voie să o facă", a mai spus Simonis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ..la Tudorache?! sa-l caute prin saltele, prin pereti,....auzi-tu, informatica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb