Campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a început la miezul nopţii de joi spre vineri şi se va încheia sâmbăta viitoare, la ora 7.00. Candidaţii care se înfruntă în al doilea tur de scrutin sunt preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, şi liderul PSD, Viorica Dăncilă, transmite News.ro.
Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.00.
Campania electorală se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 7.00, iar continuarea propagandei electorale după acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.
La secţiile de votare din străinătate, se votează pe durata a trei zile: vineri, 22 noiembrie, între orele 12:00 - 21:00; sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 7:00 - 21:00; duminică, 24 noiembrie, între orele 7:00 - 21.00. În toate cele trei zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.
Plicurile celor care votează prin corespondenţă trebuie să ajungă în ţară până în 21 noiembrie. Cei care au ales votul prin corespondenţă trebuie să se asigure, înainte de a lipi autocolantul cu votat, că a intrat în turul al doilea candidatul pentru care optează.
În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secţiilor de votare, potrivit sursei citate.
Alegătorii pot afla la ce secţie de votare sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro.
Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie, între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.
În ţară, cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.
Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.
În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale se înfruntă preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL, şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD, conform News.ro.
În primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 10 noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă - 22,26%, conform rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC).
1. Decenta si bun simt
(mesaj trimis de Cititescu în data de 17.11.2019, 09:08)
O campanie electorala bazata pe minciuni, denigrari si dezinformari, in ideea ca electoratul e prost si crede orice, nu inseamna nici decenta si nici bun simt ci un comportament de mahala!