Campania Sibex Derivatives Tour a adus peste 600 de conturi noi

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2008

La cursurile Sibex, au participat peste 1.500 de persoane, în piaţă înregistrându-se mai mult de 600 de conturi noi.

La cursurile Sibex, au participat peste 1.500 de persoane, în piaţă înregistrându-se mai mult de 600 de conturi noi.

În perioada septembrie - decembrie 2008, Bursa din Sibiu derulează cea de-a doua etapă a campaniei de promovare Sibex Derivatives Tour. Campania constă în organizarea de cursuri gratuite de iniţiere în tranzacţionarea pe piaţa sibiană la termen în multiple locaţii din România, iar scopul este promovarea produselor SIBEX, anume contractele futures şi options şi, în special, derivatele pe acţiuni şi valute, respectiv educarea potenţialilor clienţi în tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate şi atragerea de noi investitori.

Prima etapă a campaniei s-a defăşurat în perioada aprilie - iulie, iar succesul ei a determinat organizatorii să reia cursurile.

"Această campanie, pe lângă latura educaţională, care este foarte importantă pentru un investitor, ne oferă ocazia de a discuta direct cu participanţii care doresc să devină sau sunt deja investitori activi şi de a lua la cunoştintă sugestiile lor pentru îmbunătăţirea acestui proces", a declarat Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex. "De la lansarea întregii campanii şi până în prezent, la cursuri au participat peste 1.500 de persoane, în piaţă înregistrându-se mai mult de 600 conturi noi", a adăugat preşedintele Sibex.

În cadrul celor două zile de curs sunt expuse teme cum ar fi paşii de acces pe piaţa la termen, avantajele derivatelor comparativ cu produsele spot, strategiile de tranzacţionare (speculaţie, arbitraj, acoperirea ris­cului), dar şi strategiile cu opţiuni (combinaţii futures-options-spot). Investitorii pot afla, de asemenea, cum pot utiliza platforma de tranzacţionare WebTrader, precum şi procedura de deschidere a unui cont de tranzacţionare demo pe platforma WebTrader.

"Cursul se dovedeşte a fi deosebit de util celor care vor să se iniţieze în tranzacţionarea contractelor futures şi a opţiunilor pe astfel de contracte, prezentând noţiuni de bază pentru înţelegerea acestora", a declarat Lucian Berar, directorul Agenţiei IFB Finwest Timişoara, care a participat la cursul din 21 - 22 noiembrie din oraşul bănăţean. Domnia sa a mai precizat: "Un interes ridicat l-au arătat şi investitorii familiarizaţi cu piaţa de derivate de la Sibiu în ceea ce priveşte strategiile cu contracte futures şi opţiuni. Foarte utilă s-a dovedit şi prezentarea arbitrajului şi a tranzacţiilor spread".

Anca Teusdea, broker la IFB Finwest Timişoara, este de părere că, dat fiind interesul ridicat pentru acest domeniu deosebit de dinamic al ins­trumentelor financiare derivate şi de timpul prea scurt afectat pentru a face faţă unor prezentări în detaliu ale unor subiecte de interes cum sunt strategiile, ar fi binevenită o împărţire şi specializare a cursurilor în trei module, pentru începători, nivel mediu şi avansaţi. "Astfel prezentarile pot fi făcute în detaliu, cu multe exemple pentru a fi mai bine înţelese", a declarat doamna Teusdea.

Ioan Deliman, investitor în piaţa de capital a precizat: "Pentru mine, utilitatea acestui curs derivă din faptul că s-au prezentat modalităţi de acoperire a riscului asumat pentru piaţa spot cu tranzacţii futures şi opţiuni, cu blocarea pierderilor. Totodată este important să se folosească strategiile de arbitraj întrucât pe piaţa spot nu există short-selling. Avantajele pe care Sibex ni le pune la dis­poziţie sunt investiţiile mici, comisionale reduse şi fixe comparativ cu cele procentuale care nu sunt normale şi sunt exagerate. Mai mult, consider că de avantejele futures pot profita cei care au credite în valute, importatorii şi chiar speculatorii pe trend. Sper ca pe viitor specialiştii bursei sibiene să introducă şi cursurile de analiză tehnică pentru a putea identifica nomentele oportune de a intra în piaţă".

Contractele sau opţiunile futures de la Sibex permit tranzacţionarea derivatelor pe valute, pe acţiuni de la BVB sau pe aur, cu investiţii reduse, mai mici de câteva ori faţă de cele de la Bursa de Valori sau de pe piaţa valutară. Rolul acestor contracte este acela de a asigura trans­ferul riscurilor de pe piaţa la vedere (valutară, de acţiuni, de mărfuri) pe cea futures, oferind posibilitatea unui management performant al portofoliilor de titluri sau generând oportunităţi de câştig prin operaţiuni speculative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb