CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL Cronica unui eşec anunţat

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 13 decembrie 2017

Cronica unui eşec anunţat

Echipa naţională de handbal feminin a oferit o surpriză neplăcută la final de an, ratând calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania. Eliminarea s-a produs când nimeni nu se mai aştepta, după o serie foarte bună de meciuri în faza grupelor, în faţa unui adversar care pornea cu şanse minime în confruntarea din optimi, Cehia. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 27-28, înfrângerea a venit în ultima secundă de joc, în condiţiile în care Neagu egalase cu 10 secunde înainte de fluierul de final, dintr-o lovitură de la 7 metri. Pornite drept mari favorite, tricolorele au controlat autoritar meciul până în finalul acestuia când s-au prăbuşit inexplicabil, aceasta nefiind o noutate în ceea ce le priveşte.

Înainte de plecarea la turneul final au existat mai multe voci autorizate care au susţinut că lotul este prea puţin experimentat, că s-a renunţat uşor la jucătoare valoroase şi că în aceste condiţii va fi foarte greu să se acceadă în fazele superioare ale competiţiei. Rezultatele din primele patru meciuri din grupe, victorii cu Paraguay, Slovenia, Spania şi Angola, şi obţinerea locului 1 în Grupa A au făcut ca speranţele să crească şi să se vorbească chiar de obţinerea titlului suprem. Înfrângerea cu Franţa a trecut rapid la eşecuri neimportante de parcurs, dar a urmat căderea cu Cehia şi toate calculele au fost ruinate. Colectivul tehnic (în frunte cu spaniolul Ambros Martin) este arătat cu degetul pentru felul cum a gestionat parcursul la turneul final. Eşecul este şi mai dureros având în vedere că în acest moment echipa naţională de handbal feminin este singura care mai poate obţine performanţe la nivel înalt, în rest, cu greu mai ajungem să participăm la turneele finale.

Antrenorul selecţionatei noastre, Ambros Martin nu a găsit prea multe explicaţii pentru înfrângere, încercând totuşi să apere lotul pe care s-a bazat la turneul final: "Cehoaicele au jucat foarte simplu şi nu au renunţat niciun moment. Poate noi am fost prea motivaţi şi gândul la calificarea în faza următoare ne-a paralizat. Pentru acest tip de meciuri, knock-out, mai trebuie să lucrăm din punct de vedere psihic, dar nu doar jucătoarele, ci toată lumea din echipă. Lucrurile sunt diferite aici faţă de un Campionat European, nu mai contează rezultatele din grupă, unde cred că echipa a făcut o treabă fantastică. În momentele importante am fost sub presiune, am văzut că putem pierde meciul şi asta s-a întâmplat. Această echipă este aceeaşi care a bătut Slovenia, Spania şi Angola. Doar pentru că am pierdut în ultimele secunde nu înseamnă că aceste jucătoare nu sunt cele mai bune".

În celelalte meciuri din optimi s-au înregistrat următoarele rezultate: Ungaria - Franţa 26-29; Serbia - Muntenegru 29-31; Suedia - Slovenia 33-21; Germania - Danemarca 17-21; Rusia - Coreea de Sud 36-35 (după prelungiri); Japonia - Olanda 24-26 (după prelungiri), Spania - Norvegia 23-31. Iubitorii de handbal autohtoni rămân şi după acest turneu cu regretul că deşi avem cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu, care şi în Germania a arătat o formă senzaţională, nu reuşim să câştigăm un trofeu major la nivel de echipă naţională.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O echipa cu potențial uriaș, dar care nu reușește sa confirme. Mare păcat!

    Presa romana bate campii cu gratie ca de obicei... Nu tovarasi, nu toti va inghitim balivernele,mai sunt destui romani care au auzit de MAFIA CASELOR DE PARIURI si stiu ca meciul a fost TRUCAT de asa zisele sportive, in fond niste TRISOARE ordinare... Nu e prima oara, AU TRUCAT si la Rio CU ANGOLA... Patetic cum stiu sa joace teatru, cum "miauna" de tristete, dar de fapt si-au incasat comisionul aferent de la mafie, evident superior castigurilor potentiale, in cazul in care ar fi depasit si Olanda in sferturi, caci nu ar fi putut trece de Rusia sau Norvegia in semifinale...Fara o ancheta aprofundata internationala flagelul pariurilor nu se va opri ! Celelalte meciuri trucate au fost infrangerea Norvegiei in grupe si cele 2 meciuri egale , Rusia Korea si respectiv Olanda - Japonia,amintesc ca la meci egal se da o cota uriasa, undeva 8,9 :1. In rest OMERTA functioneaza... AFARA CU TRISOARELE DIN SPORT !

    1. Meci trucat cu gol in ultima secunda? O gluma foarte buna. Mersi.:))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))

    Sa ne bucuram ca au ajuns pana acolo. Ce este/cat reprezinta Romania in lume?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb