• UPDATE: Propunerile partidelor au trecut, astăzi, de Plenul Parlamentului
...........
Carmen Negoiţă, vicepreşedinte CNVM, ar putea deveni, din toamnă, noul preşedinte al instituţiei, fiind susţinută pentru această funcţie de către PDL.
Partidele şi-au desemnat, ieri, candidaţii pentru cele cinci posturi de membri CNVM care se vor elibera în toamnă, odată cu expirarea mandatelor actualilor comisari.
Astfel, PDL îi mai propune pe Gheorghe Albu şi pe Ştefania Ferencz pentru poziţia de comisar, potrivit deputatului PDL Nicolae Bud.
Partidul Social Democrat îl susţine pe senatorul Gheorghe Marcu pentru funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi va continua să îi acorde sprijinul actualului comisar Dorina Mihăilescu, ne-a declarat, ieri, Mircea Duşa, liderul depuaţilor PSD.
Astfel, actualul preşedinte Gabriela Anghelache a pierdut susţinerea PSD.
Comisiile de specialitate din Parlament au audiat candidaţii, ieri, începând cu ora 17.00 şi le-au acordat aviz favorabil. Votul final pentru aces-te nominalizări urmează să fie dat de plenul Parlamentului astăzi.
Comisarii ale căror mandate nu expiră în toamnă sunt Lorand Kralik (UDMR) şi vicepreşedintele Alexe Gavrilă (PNL).
• Cine sunt nominalizaţii
Eugenia Carmen Negoiţă este membru în CNVM din iunie 2005, iar începând cu noiembrie 2007, ocupă poziţia de vicepreşedinte.
După absolvirea facultăţii, a lucrat ca procuror mai întâi la Procuratura Locală din oraşul Alexandria (jud. Teleorman) (1986-1988) şi apoi la Procuratura Locală a sectorului 3 a municipiului Bucureşti (1988-1992).
Carmen Negoiţă s-a căsătorit în octombrie 2005 cu fostul deputat şi primarul sectorului 3 al municipiului Bucureşti, Liviu Negoiţă.
Gheorghe Albu este chestor al Camerei Deputaţilor şi secretar executiv PDL.
Potrivit declaraţiei de avere, Gheorghe Albu deţine o casă, un teren, un autoturism şi bijuterii de aproximativ 20.000 de euro. În depozite, deputatul are aproximativ 300.000 de euro. Domnul Albu are şi un portofoliu pe piaţa de capital format din acţiuni la SIF-uri. Gheorghe Albu deţine titluri SIF3 Transilvania de 2,1 milioane lei.
Ştefania Ferencz a fost directorul de cabinet al lui Emil Boc, precum şi şefa sa de cabinet pe vremea când era primar la Cluj Napoca. La începutul anului, Cătălin Predoiu a dispus instalarea Ştefaniei Ferencz pe postul de secretar general adjunct al Guvernului.
Gheorghe Marcu este senator PSD de Botoşani. Domnia sa este preşedintele Departamentului pentru relaţia cu patronatele şi piaţa de capital din Partidul Social Democrat (PSD).
Gheorghe Marcu deţine 50% din patru terenuri (două agricole şi două intravilan), o casă, două apartamente şi două spaţii comerciale. În depozit, domnia sa are 10.000 de euro, iar pe piaţa de capital are o participaţie de 112.000 lei la SIF Moldova. Domnul Marcu mai are participaţii de câte 50% la două firme din Botoşani.
Dorina Mihăilescu este membru al CNVM din 2005, în perioada 1 iunie 2005 - 4 noiembrie 2007 ocupând postul de vicepreşedinte.
Procedural, după ce fiecare partid îşi nominalizează reprezentanţii, comisiile îşi dau avizul favorabil sau nefavorabil, după care se trece la vot în plen.
• Marian Sârbu, avizat de comisiile parlamentare pentru preşedinţia CSSPP
Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a fost avizat, luni, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
De asemenea, comisiile parlamentare l-au validat pe Ion Giurescu, propus de PSD, pentru postul de vicepreşedinte al CSSPP.
Audierile în comisiile de buget şi economice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au desfăşurat cu uşile închise, la final nefiind făcute declaraţii oficiale.
Mai mulţi membri ai comisiilor au confirmat validarea celor doi, precizând că propunerea lui Marian Sârbu pentru funcţia de preşedinte al CSSPP a fost aprobată cu unanimitate, anunţă Mediafax.
1. Incompetentza evidenta
(mesaj trimis de vasile în data de 27.03.2012, 17:15)
Posibile numiri politice, in mod evident, care promoveaza incompetentza. In plus, in Romania asigurarile, bancile si piata de capital au organisme de supraveghere diferite, in timp ce in USA exista doar SEC peste toate cele mentionate, Dar sigur, Romania e un stat mai bogat decit USA, cu o piata de capital infloritoare. De CEC ce sa mai zicem, e mult peste wells fargo, iar a doua banca de stat eximbank are niste salarii care il fac pe Bernanke sa se recunoasca surclasat....