CARPATICA ASIG: "Acţionarii se află în negocieri avansate cu investitori interesaţi de companie"

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 15 decembrie 2015

Acţionarii Carpatica Asig se află în negocieri avansate cu mai mulţi investitori, interesaţi de preluarea companiei, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Procesul este în derulare, conform calendarului asumat şi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Compania va fi capitalizată, în perioada următoare, conform etapelor incluse în planul de redresare, precizează comunicatul.

Acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%. Un pachet de 0,59% din acţiunile companiei sunt deţinute de persoane fizice.

"Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul acţionarilor săi, a urmat toţi paşii necesari pentru a atinge obiectivele incluse în planul de redresare a companiei. Toate eforturile noastre se concentrează pe eficientizarea activităţii de gestionare a daunelor, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Numărul reclamaţiilor s-a redus semnificativ, iar daunele sunt gestionate şi plătite rapid. Zilnic, Carpatica Asig plăteşte despăgubiri de peste 2 milioane lei", a declarat Liviu Stoicescu, director general al Carpatica Asig.

Carpatica Asig are în derulare un plan de redresare, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului.

Situaţia societăţii s-a agravat după ce Ilie Carabulea, care deţine indirect şi controlează Carpatica Asig, şi Marian Mîrzac, fostul director general al firmei, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie în ianuarie 2014, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai-decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, declara în iulie că firma de asigurări nu a realizat "prea mari progrese" în cadrul planului de redresare şi, deşi acesta se derulează până la finele anului, trebuie accelerate măsurile, astfel încât la 1 ianuarie 2016 să aibă o situaţie clară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb