"Carrefour", în alianţă strategică cu "Tesco"

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2018

"Carrefour", în alianţă strategică cu "Tesco"

Retailerul francez "Carrefour" SA şi grupul britanic "Tesco" Plc vor forma o alianţă strategică pe termen lung în domeniul achiziţiilor, la nivel global, în vederea reducerii cos-turilor lor, potrivit Reuters.

Alianţa, ai cărei termeni financiari nu au fost dezvăluiţi, va privi relaţiile strategice cu furnizorii globali, servicii de marketing, colectare de date, achiziţii în comun de produse sub brand propriu şi bunuri care nu sunt destinate recomercializării.

Alianţa, care va fi parafată în mod oficial în următoarele două săptămâni, va exclude produsele alimentare proaspete, iar fiecare dintre cele două companii va continua să lucreze cu furnizorii parteneri la nivel local şi naţional.

Alexandre Bompard, directorul executiv al "Carrefour", a declarat: "Această alianţă strategică între Carrefour şi Tesco reprezintă o înţelegere majoră, care combină experienţa în achiziţii a doi lideri mondiali, complementari din punct de vedere geografic, cu strategii comune".

La rândul său, directorul general al "Tesco", Dave Lewis, a spus: "Lucrând împreună şi profitând la maximum de experienţa şi capacitatea noastră în domeniul aprovizionării vom fi capabili să oferim clienţilor o posibilitate mai mare de a alege, o calitate şi o valoare mai bună".

Grupul "Carrefour", cel mai mare retailer din Europa, a anunţat în ianuarie planuri de reducere a cos-turilor şi a numărului de locuri de muncă, creşterea investiţiilor în comerţul electronic şi căutarea unui parteneriat în China, într-un efort de a îmbunătăţi profitabilitatea şi veniturile şi de a depăşi companiile concurente din Franţa, în dezvoltarea produselor des-tinate cumpărăturilor online.

"Carrefour" realizează cea mai mare parte din vânzările sale de 88 de miliarde de euro în Europa, în vreme ce Brazilia este a doua sa piaţă de desfacere, după Franţa. Alianţa sa cu "Tesco" exclude China şi Polonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb