CASA ALBĂ: Moscova ar putea anunţa în curând organizarea unui referendum "ilegitim" în Ucraina ocupată

G.D.
Internaţional / 25 august 2022

Moscova ar putea anunţa în curând organizarea unui referendum "ilegitim" în Ucraina ocupată

Moscova ar putea anunţa chiar în această săptămână organizarea unui referendum "ilegitim" în Ucraina ocupată, în încercarea de a justifica o anexare a teritoriilor ucrainene la Rusia, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, informează AFP, conform Agerpres.

"Avem informaţii potrivit cărora Rusia continuă să pregătească simulacre de referendum" în Herson (sud), în Zaporojie, în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, precum şi în Harkov, a afirmat Kirby, purtător de cuvânt al executivului american pentru probleme de securitate naţională.

"Conducerea rusă a dat ordinul de a pregăti desfăşurarea acestor referendumuri. De fapt, noi ne aşteptăm la un anunţ rus cu privire la primul sau primele astfel de simulacre de scrutinuri înainte de sfârşitul acestei săptămâni", a adăugat Kirby.

"SUA şi comunitatea internaţională au fost foarte clari: orice tentativă menită să controleze un teritoriu suveran al Ucrainei va fi considerată ilegitimă", a continuat el.

SUA se aşteaptă ca Rusia să "manipuleze rezultatele acestor referendumuri, pentru a pretinde că poporul ucrainean vrea alipirea la Rusia. Aceasta este pur şi simplu fals", a mai acuzat purtătorul de cuvânt al executivului american pentru probleme de securitate naţională.

Kirby a citat mai multe sondaje efectuate în ultimele luni în rândul populaţiei ucrainene în teritoriul controlat de Kiev, sondaje care arată că peste 90% dintre ucraineni nu vor alipirea la Rusia.

Preşedintele SUA, Joe Biden, care a anunţat recent o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina de aproape 3 miliarde de dolari, cea mai mare de până acum, va avea o discuţie la telefon, astăzi, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a mai anunţat John Kirby.

"Vom continua să mobilizăm lumea liberă, să încurajăm aliaţii şi partenerii noştri să susţină Ucraina, care îşi apără suveranitatea", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Zelenscki a fost oaia neagra a poporului ukrainean.... Zelenscki este dusmanul Ukrainei.... Poporul trebuie sa decida prin referendum daca raman cu Ukraina sau vor cu Russia.. Asta este democratia adevarata....Ukraina se face mica mica...

    1. Referendum cu urna mobila plimbata de soldatii rusi din casa in casa?

      Oare ce mai au de gand sa faca rusii sa fure referendumul, democratia adevarata? 

    americanii și zelenki nu o sa accepte niciodată votul democratic,în 2014 după maidan minoritatile din Dombas au mai făcut un referendum pentru separarea de Ucraina dar au primit doar moarte.durere și bombe

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb