Cât de potrivite sunt acţiunile Tesla pentru investitorii români de retail?

Media-Advertising / 14 decembrie 2021

Cât de potrivite sunt acţiunile Tesla pentru investitorii români de retail?

Articol susţinut de XTB

Asociaţia dintre compania Tesla şi miliardarul Elon Musk, un adevarat "copil teribil" al business-ului mondial, care determină fluctuaţii bursiere cu mesajele sale pe reţelele de socializare, face ca tot mai mulţi investitori să se întrebe dacă acţiunile Tesla sunt sau nu cu adevărat profitabile pe termen mediu şi lung. Cum alegi, în general, următoarea companie în care să investeşti? O modalitate ar fi să petreci zile de cercetare răsfoind prin miile de companii cotate la bursă. O variantă mai eficientă ar fi alegerea unui broker autorizat şi profesionist de pieţe internaţionale precum XTB România, care să îţi ofere toate instrumentele necesare în realizarea primilor tăi paşi spre investiţii profitabile.

Investiţiile în acţiuni Tesla - profitabilitatea unui brand

Compania de tehnologie americană Tesla Inc., activă în fabricarea şi crearea de maşini electrice şi surse de energie regenerabile, cum ar fi panouri solare şi ţiglă solară, se menţine în ultimii ani în top 10 al celor mai populare acţiuni.

Tesla a debutat pe bursa din New York Nasdaq pe 29 iunie 2010. Interesant este că a fost primul debut pe bursă al unui producător american de automobile de mai bine de jumătate de secol. O acţiune Tesla la momentul IPO-ului a fost vândută la preţul de 17 dolari, în ciuda estimărilor preliminare ale analiştilor, care se aşteptau ca preţul să fie între 14 şi 16 dolari. Tesla a reuşit să câştige 226 de milioane de dolari în ziua debutului.

Interesant este că chiar şi la zece ani de la debut, Tesla nu a reuşit să obţină profitabilitate într-un exerciţiu financiar complet. De la IPO, Tesla a avut doar şapte trimestre care au fost profitabile pentru companie. Acest lucru, însă, nu i-a descurajat pe acţionarii Tesla. Cea mai mare valoare pentru companie pare să fie vizionarul şi carismaticul Elon Musk. Se poate spune că datorită planurilor, declaraţiilor şi anunţurilor sale, preţul acţiunilor ar putea creşte cu mii de procente. Deşi compania are probleme în ceea ce priveşte obţinerea de profit, aceasta este listată printre cele mai mari zece companii din lume, situându-se chiar peste Facebook, iar Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, depăşindu-i pe Jeff Bezos (Amazon.com) şi Bill Gates (Microsoft).

Tesla - un brand care s-a identificat cu ideea de "ştiinţă" în general

Tesla Inc. a fost înfiinţată la 1 iulie 2003 sub numele de Tesla Motors de Martin Eberhard, Marc Tarpenning, Elon Musk, J. B. Straubel şi Ian Wright. Din 2008, după plecarea lui Eberhard şi Tarpenning, Musk a devenit CEO-ul Tesla, iar în 2017 numele companiei a fost scurtat.

În primii 5 ani de funcţionare, compania s-a concentrat pe proiectarea, dezvoltarea şi lansarea producţiei unei maşini sport complet electrice, destinată clienţilor bogaţi - Tesla Roadster. Veniturile din vânzarea sa urmau să fie utilizate pentru dezvoltarea ulterioară a companiei şi a noilor modele. Alte maşini ale Tesla Inc. sunt Modelul S, Modelul X, Modelul 3, Modelul Y, Roadster 2020 şi Tesla Semi, adică un semi-camion electric.

În afară de aspectul "bio", de plasarea brand-ului ca "vârf de lance" al automobilelor bazate pe o energie mai puţin poluantă decât cea clasică, Tesla a atras atenţia prin legătura cu unul dintre marile "vise ale omenirii" - explorarea spaţiului. Este brand-ul care ne face să credem că într-o bună zi vor fi posibile "maşinăriile" din filmele science fiction sau jocurile de pe calculator.

Una dintre maşinile Tesla chiar... planează în spaţiu. La 6 februarie 2018, maşina privată a lui Elon Musk - o Tesla Roadster roşu - a fost lansată în spaţiu şi este acum un satelit artificial al Soarelui.

Modelul fusese folosit de Musk pentru a merge zilnic la lucru. Evenimentul a fost transmis în direct mai mult de 4 ore. Maşina Tesla a fost lansată pe orbită de racheta Falcon Heavy. Aceasta a fost o strălucită campanie promoţională a Tesla.

Compania construieşte, de asemenea, produse de stocare şi generare a energiei solare infinit scalabile. Acestea includ panouri solare, acoperişuri solare, dispozitive de stocare a energiei, cum ar fi baterii pentru case şi companii.

Cum gestionăm volatilitatea bursieră a unui brand al "inovaţiei" precum Tesla?

Un aspect cheie pentru a înţelege modul în care funcţionează piaţa mondială bursieră este de a aprofunda însăşi ideea de tranzacţionare. Este esenţial pentru investitori să ştie că fondurile lor sunt în siguranţă şi brokerul pe care îl folosesc este unul reglementat şi autorizat.

Înainte de a te aventura în lumea tranzacţiilor bursiere cu acţiunile relativ volatile ale unor companii precum Tesla, este recomandabil să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele despre analiza tehnică şi fundamentală. Managementul riscului şi controlul emoţiilor atunci când investeşti sunt vitale când vorbim de orice fel de brand "schimbător." Pentru mai multă siguranţă, poţi testa mai întâi anumite strategii de tranzacţionare pe un cont demonstrativ.

Odată cu deschiderea unui cont real de tranzacţionare la XTB primeşti acces gratuit la toate evenimentele marca XTB Academy. Poţi astfel să urmăreşti webinarele zilnice de analiză a pieţei şi poţi oricând să iei legătura cu Account Manager-ul tău pentru a discuta opinii de piaţă.

Disclaimer/ Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 72% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb