CĂTĂLIN CHELU LA BUTOANE Surprize investiţionale la SIF "Moldova"

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iulie 2008

Surprize investiţionale la SIF "Moldova"

SIF2 "Moldova" va fi mai activă pe piaţa de capital, sub conducerea lui Cătălin Chelu, susţin unii brokeri, în timp ce alţii spun că nu vor mai cumpăra niciodată aceste titluri.

Demisia lui Sorin Mihail Turtoescu de la şefia SIF2 şi alegerea controversatului om de afaceri, Cătălin Chelu, în locul său, au luat prin surprindere comunitatea brokerilor. Investitorii şi-au văzut, însă, de treabă, cotaţia SIF2 evoluând în ton cu piaţa, în şedinţa de ieri.

Domnul Petru Prunea, preşedintele SSIF "Broker" Cluj Napoca, ne-a declarat: "Nu aş vrea ca noul preşedinte să procedeze, în cazul SIF2, cum a procedat la alte firme, spre exemplu la Celule Electrice Băileşti, unde a fost majorat capitalul social pentru a obţine câştig". Totuşi, "exceptând istoria afacerilor domnului Chelu, inteligenţa dânsului poate fi de folos pentru SIF Moldova", a adăugat domnul Prunea.

Ca instituţie SIF Moldova va avea o evoluţie pozitivă, în opinia lui Petru Prunea. "Dar evoluţia titlurilor SIF2 nu o pot comenta deoarece este lipsită de logică, iar eu am o logică", ne-a spus domnul Prunea.

Nicolae Gherguş, director general la "Confident Invest", consideră că "dacă excludem sentimentul că noul preşedinte ar putea să încurce afacerile personale cu cele ale SIF Moldova, atunci această ştire este una pozitivă, iar structura SIF2 ar trebui să câştige în mobilitate".

Domnia sa a menţionat că "ştirea nu este în măsură să influenţeze cotaţia titlurilor SIF2, care va evolua în ton cu piaţa, iar despre sfârşitul crizei, vom putea vorbi abia atunci când se vor stabiliza preţurile la materiile prime de bază".

Victor Pop, director de operaţiuni la "Nova Invest" Bucureşti, este de părere că schimbarea conducerii SIF este de bun augur, "ţinând cont de experienţa pe care o are domnul Chelu ca investitor şi de faptul că acesta, probabil, vine cu idei noi".

Radu Popescu-Buzeu, analist la "Tailwind Securities", ne-a declarat: "Ne aşteptăm ca alegerea să aducă un dinamism mai accentuat la SIF2, noul preşedinte fiind un cunoscut investitor pe piaţă. Vor fi probabil şi nişte investiţionale, dar nu înseamnă că vor fi toate inspirate. Sperăm ca SIF2, prin politica sa, să nu influenţeze anumite companii unde preşedintele deţine pachete importante de acţiuni".

Cotaţia acţiunilor SIF "Moldova" (simbol SIF2) a înregistrat, de la începutul anului curent, o depreciere de 51,67%, ajungând la 1,64 lei, pe 16 iulie 2008. Brokerii sunt de părere că SIF-urile sunt victimele trendului din piaţă şi că acest trend descendent nu se va schimba curând.

SIF "Moldova" are în prezent un capital social de 51.908.958 lei, împărţit în 519.089.588 acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Titlurile SIF "Moldova" sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul SIF2. Societatea a obţinut în primele trei luni ale anului curent un profit net de 11,84 milioane lei (3,21 milioane euro), în creştere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. am avut ghinionul sa il cunosc.o nulitate.pacat ca e timpul mediocritatilor.

    1. CLEL, VULT, METY, etc, va fi aplicata si la SIF2 ?

      Autnci SIF2 va redeveni ,, vedeta" care a fost pe vremea celebrului C. IACUBOV... 

      Intre D-nul Chelu si D-nul Sorin Ovidiu Vantu nu este nici o diferenta: tot ce atinge pe piata de capital se face praf ! ( vezi actiunile CLEL, ALT, METY)

    Acum o sa creasca toate actiunile 200%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb