CĂTĂLIN DRULĂ, DEPUTAT USR:  "PSD atacă ANCOM ca să se asigure că va controla instituţia pe următorii şase ani"

M.G.
Politică / 20 august 2020

 "PSD atacă ANCOM ca să se asigure că va controla instituţia pe următorii şase ani"

Drulă: "Miza este uriaşă: o piaţă de miliarde şi accesul Huawei/Chinei la 5G în România"

PSD atacă de câteva zile Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), cu sprijinul unor parlamentari PNL, pentru a se asigura că va controla instituţia pe următorii şase ani, a scris astăzi Cătălin Drulă, deputat USR, pe pagina sa de Facebook.

Acesta acuză că PSD, prin Florin Iordache, promotorul OUG 13/2017, încearcă de câteva zile să treacă rapid prin Parlament un proiect de lege prin care să creeze şi la această instituţie un Consiliu (pe model ANRE, ASF) de control care să înlocuiască modelul actual de conducere.

"Miza e uriaşă: o piaţă de miliarde şi, potenţial, accesul Huawei/Chinei la 5G în România", scrie Cătălin Drulă, care adaugă că "tentativa aceasta vine pe ultima sută de metri a actualului parlament, cât mai au majoritate pesediştii, ca să se asigure că vor avea controlul ANCOM, pe 6 ani".

Proiectul de act normativ propus de PSD în Parlament modifică durata mandatului de preşedinte al ANCOM şi îl reface de 6 ani după ce durata mandatului a fost modificată anii trecuţi.

Deputatul USD mai spune că, în condiţiile întoarcerii în politică a fostului preşedinte ANCOM Sorin Grindeanu, următorul preşedinte al instituţiei ar trebui numit de următorul Legislativ, nu de cel actual, în care PSD şi partidele satelit au majoritate şi îşi pot asigura 4 locuri în presupusul consiliu de conducere viitor de la ANCOM.

Cătălin Drulă a scris pe pagina sa de Facebook: "A ieşit scandal public şi Iordache şi-a retras astăzi proiectul de lege. Proiectul a fost însă redepus de liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis, de data aceasta şi cu un deputat PNL între co-semnatari, respectiv Gabriel Andronache. Proiectul este acelaşi minus vreo două din prevederile cele mai toxice.

Din 2016 încoace PSD a tot schimbat modelul de guvernanţă la ANCOM. Dragnea întâi a mutat la Parlament numirea (aceasta era atributul guvernului până atunci). Apoi ca să se asigure că-l are la mână pe Grindeanu, a introdus un mod de demitere, eliminând mandatul fix de 6 ani.

Acum Grindeanu pleacă pentru că se întoarce în politică şi funcţia de preşedinte ANCOM e incompatibilă. Vorba vine, se întoarce, pentru că el a fost acolo tot timpul, dar acum e obligat să o facă şi formal (înscriere în PSD).

Interimatul poate fi asigurat de un vicepreşedinte până la alegeri. Din fericire, cei doi vicepreşedinţi actuali sunt oameni tehnici, profesionişti.

În mod normal, viitorul Parlament ar trebui să numească noul preşedinte al ANCOM. Un parlament în care PSD nu va mai avea controlul. O majoritate reformistă după decembrie, ar trebui să pună acolo un profesionist.

Miza acestei lege este schimbarea modului de conducere al ANCOM, adică formarea unui consiliu cu 7 poziţii care ia decizii prin vot.

(...)

Au încercat şi pe noi, USR-ul, să ne tenteze să fim co-iniţiatori şi am respins categoric această propunere! USR este de altfel singurul partid care nu a semnat această nouă propunere toxică a PSD. Adică aceeaşi ca propunerea retrasă de faimosul Iordache, dar puţin coafată.

Propunerea legislativă schimbă şi mandatul să fie fix de 6 ani, deci se asigură controlul PSD pe ANCOM pe termen lung.

În condiţiile în care Huawei/China încearcă pe toate căile şi agresiv, umblând pe la parlamentari, să nu fie exclusă de la furnizarea de echipamente 5G în România, e clar ce miză importantă are ANCOM-ul.

Facem un apel la toate partidele anti-PSD să-şi retragă semnăturile şi să nu voteze această lege. Iar dacă cumva reuşeşte PSD să o treacă, îi cerem preşedintelui Iohannis să nu o promulge!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O institutie plina de Spagari, care are ca scop principal sa asigure locuri mai mult decat bine platite tuturor fosilelor politice din PSD , Pnl, USR , etc. ei siu profesional un singur lucru; sa taiee frunze la caini in lung si in lat, pebanii contribuabilui roman,

    Florin Iordache "ALTA INTREBARE" nu putea sa fie decat promotorul unei legi care urmareste sa sifoneze si mai mult banul public! Poate se mai gandeste ca este si pentru el un loc in fata aplutonului de executie la Targoviste, iar momentul vine!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb