Cătălin Drulă: "Iohannis nu are şanse să devină secretar general NATO; pare mai degrabă un soi de troc"

R.S.
Politică / 3 aprilie

Cătălin Drulă: "Iohannis nu are şanse să devină secretar general NATO; pare mai degrabă un soi de troc"

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, consideră că preşedintele Klaus Iohannis ''nu are niciun fel de şansă'' să devină secretar general al NATO, potrivit Agerpres.

"Pe noi nu ne-a întrebat când şi-a pus candidatura asta, care, după părerea mea, nu are niciun fel de şansă. Statele Unite, care reprezintă puterea dominantă din cadrul NATO, dar la fel şi Marea Britanie, Germania, Franţa, Estonia, Lituania - state din flancul estic - deci statele cele mai mari, cele mai importante şi-au declarat susţinerea pentru un alt candidat. Pare, mai degrabă, dacă mă întrebaţi pe mine, un soi de troc - ca să nu îi spun şantaj - ca să primească altceva în altă parte", a spus Drulă, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul USR, conform sursei citate.

El a afirmat că sub preşedinţia lui Iohannis anul trecut România a cheltuit doar 1,6% din PIB pentru Apărare, în loc de 2,5%, şi că în timpul mandatului său s-a "erodat" democraţia din ţara noastră.

"Un om sub a cărui preşedinţie, cu război la graniţele noastre, s-au cheltuit doar 1,6 din PIB pentru Apărare, în loc de 2,5%, pentru că s-au luat în decembrie 7 miliarde de lei de la Apărare şi s-au pus în fondul de rezervă de către domnul Ciolacu. Acesta este un lucru care nu îl recomandă pe domnul Iohannis în nicio funcţie legată de Apărare. Pasivitatea lui, felul în care nu numai că a lăsat, dar a şi condus procesul de erodare a democraţiei din România - toate aceste lucruri ne fac să ne îndoim de capacitatea dumnealui de a reprezenta România la nivel internaţional. În general trebuie nişte oameni care să aibă un pic mai mult democraţia în stomac şi ceva mai puţin împărăţia", a spus Drulă, relatează Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi că preşedintele Klaus Iohannis are şanse să devină secretar general al NATO şi că niciun "lider decident" nu este împotriva lui.

"Are şanse. Cea mai mare şansă a domnului preşedinte este că împotriva lui nu este nimeni cu un vot negativ. Nu există un lider decident care să spună nu Klaus Iohannis. În ceea ce îl priveşte pe domnul Rutte (Mark Rutte - n.r.) am văzut că deja există Ungaria, unul dintre statele care au spus că nu sunt de acord. Eu sunt mândru de orice român care ajunge într-o poziţie importantă în lume", a spus Ciolacu, informează sursa precizată.

El a adăugat că preşedintele României "are nişte argumente puternice" pentru funcţia de lider NATO, iar "estul Europei trebuie să fie reprezentat în structurile europene şi în structurile nord-atlantice", transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 'Ne place Mark Rutte, dar vom pleda pentru candidaţi din regiunea noastră la poziţii de top la NATO, UE şi ONU", a declarat la Bruxelles ministrul polonez de externe Rados³aw Sikorski,

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb