CĂTĂLIN IVAN (ADN): "România este victimă sigură a noii crize a refugiaţilor"

M.A.
Politică / 2 martie 2020

Cătălin Ivan

Cătălin Ivan

Cătălin Ivan, coordonatorul politic naţional al Alternativei pentru Dreptate Naţională (ADN), a afirmat, luni, că ţara noastră este victimă sigură a noii crize a refugiaţilor, condamnând, totodată, lipsa totală de strategie şi de reacţie a autorităţilor române, a preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului, privind o nouă criza iminentă a refugiaţilor sirieni, pe fondul şantajului deschis al regimului de la Ankara la adresa UE.

Domnia sa a declarat: "UE este şantajată de Erdogan, ţara noastră nu este guvernată, iar Iohannis se ocupă de mize politice interne mărunte, în loc să asigure securitatea fizică şi economică a cetăţenilor români!"

Potrivit sursei citate, televiziunea turcă de stat pretinde că migranţii sirieni pe care i-a masat la graniţele cu Grecia şi Bulgaria vor merge spre inima Europei pe o rută nouă, via România şi Ungaria. În acest timp, Uniunea Europeană, prin preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, reacţionează neconvingător, promiţând ajutor guvernelor bulgar şi elen.

"Macron, Merkel şi Iohannis sunt ingredientele perfecte pentru un dezastru ce poate fi fatal pentru România. Liderii europeni nu au înţeles absolut nimic din criza refugiaţilor! Au continuat să alimenteze conflictul din Siria, au ales să stea la mâna unui stat din afara Uniunii şi să vireze sume uriaşe în conturile Turciei, nu şi-a întărit graniţele, nu a anticipat o nouă criză, a eşuat în a-i integra pe cei care deja au venit pe teritoriul european. Acestui tablou i se adăugă un preşedinte de stat total rupt de realitate, preocupat doar de orgoliile sale mici, care alimentează o criză politică artificială.", a menţionat Cătălin Ivan.

Coordonatorul AND afirmă că nu coronavirusul este problema majoră a românilor, astăzi, ci că pe teritoriul nostru vor trece sute de mii de refugiaţi care, cel mai probabil, vor fi opriţi să meargă mai departe.

"România este pe drumul refugiaţilor sirieni dinspre Turcia către centrul Europei, Ungaria va închide graniţa cu ţara noastră, iar noi nu avem nici măcar guvern, ca să nu mai zic de CSAT. Astfel, cerem de urgenţă lui Klaus Iohannis următoarele:

1. Să implice România în cel mai scurt timp în stabilirea păcii în Siria pe toate căile diplomatice avute la dispoziţie,

2. Să sprijine întărirea pazei la graniţele cu Turcia prin sprijin logistic, financiar şi uman acordat Bulgariei şi Greciei,

3. Să pregătească forţele de pază şi ordine publică, jandarmeria şi poliţia, pentru ca posibilele fluxuri de refugiaţi să nu perturbe viaţa romanilor şi să nu pună în pericol populaţia,

4. Să stabilească foarte clar traseele pe care aceştia vor traversa România, punctele de control şi prim ajutor, hrană şi absolut tot ce este necesar ca traversare ţării să se facă în condiţiile cele mai civilizate,

5. Să ceară de urgenţă Uniunii Europene măsuri concrete de gestionare a fluxurilor de refugiaţi şi de soluţionare a tuturor problemelor asociate acestora", arată Cătălin Ivan.

Acesta subliniază că "ADN se opune categoric cotelor de refugiaţi şi consideră că refugiaţii trebuie să se întoarcă în Siria imediat ce situaţia se va normaliza! Statutul refugiaţilor trebuie să fie unul de azil temporar în Uniunea Europeană. Această soluţie ar trebui luată în considerare şi pentru cei care au venit în primul val de refugiaţi!"

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. in loc de lumanare aprindem de Paste un migrant in bunul spirit al celebrarii sarbatorii Luminii ? :) Ii asteptam, ne vom distra bine :) ... am auzit ca romanii sunt oameni foarte emotionali, permeabili la emotii :) ....

    1. ma iertati... am si eu un umor tampit de zici ca am baut apa de la caine...

      las-o ca fu scrisa bine zis-ai si cu tilc, io cetii si tac malc...cu aprinsu' e mai rau ca nu stiu nici eu, de la cap sau de la bulau ?

      TOVARASE IVAN , NICI O GRIJE SA NU-TI FACI !!! NICI UNA DIN CAPUSILE ALEA TRANDAVE , N-OR SA RAMANA IN ROMANIA !!! VOR SA VINA CU MILIOANELE IN RUROPA , DAR NU LA MUNCA !!! CA NU SANT TAMPITI LA CAP , SA PUNA MANA PE LOPATA SI TARNACOP , SI SA TREACA LA SANTURI !!! DUPA DECLARATIILE LOR , EI VOR SA AJUNGA IN GERMANIA , IN NORVEGIA , IN SUEDIA , SI EVENTUAL , IN ELVETIA !!! STIU FOARTE BINE CA ACESTE TARI , ACORDA AJUTOARE UMANITARE LUNARE , IN VALOARE DE CIRCA 1000 - 1500 DE EURO , PE LUNA , DE FIECARE ''''''' REFUGIAT ''''''!!! ASTA INTENTIONEAZA EI SA PRIMEASCA , SI , IN RESTUL TIMPULUI , SA TAIE FRUNZA LA CAINI !!! SA UMBLE CREANGA PE STRAZI , SA STEA PE BANCI IN PARCURI , SI SA SE ZGAIASCA LA FUNDURILE FEMEILOR DIN TARILE RESPECTIVE !!! CONVENABIL , NU ??? TRAI , PE VATRAI !!! IN ROMANIA , POT FI PUSI LA MUNCA , SI EI PREFERA MAI DEGRABA , MOARTEA !!! PLUS CA , NU LE DA NIMENEA , BANII ASTIA !!!

      dl catalin ivan ridica o problema cu adevarat stringenta ,serioasa si de mare,mare actualitate.cine are urechi sa auda si bun simt sa actioneze pozitiv,incetind aventura bezmetica de fortare prosteasca a unor anticipate fara orizont si fara finalitate.ce asteapta inca cel sau cei din capul mesei???

      Taie frunza la caini in cel mai bun caz.Se uita la fundurile femeilor in cel mai bun caz.Mai rau e cand fac ceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb