CAZUL COLECTIV Plângeri penale analizate după doi ani

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 iunie 2018

Procurorii Parchetului General au efectuat, ieri, audieri în dosarul Colectiv, pentru a stabili modul în care autorităţile publice au intervenit după incendiu.

Audierile au avut loc după ce mai multe victime, precum şi părinţi ai celor decedaţi în urma dezastrului din clubul Colectiv, au depus plângeri penale în care au reclamat intervenţia defectuoasă a autorităţilor din domeniul sănătăţii şi a celor de la situaţii de urgenţă pentru limitarea urmărilor incendiului.

Printre persoanele audiate la Parchetul General s-a numărat Eugen Iancu, fondatorul Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi tatăl unui tânăr care s-a stins din viaţă în spital, la trei săptămâni de la incendiu.

"Sunt chemate patru persoane la audieri, trei părinţi şi o victimă. (...) Noi am depus plângeri penale de doi ani de zile. Am reclamat ce s-a întâmplat după incendiu, tot ce înseamnă sistemul sanitar. De doi ani noi semnalăm faptul că au murit 27 de persoane în acea noapte, în incendiu, după care 37 au murit ulterior, din cauza intervenţiilor şi tratamentelor în spitale, din cauza celor care au decis că nu pot să plece copiii noştri la spitale specializate. Trebuie să vedem cine a luat decizia asta, trebuie să vedem de ce în România se declară că nu sunt bacterii, pe ce baze cei de la DSP au făcut controale în urma cărora a reieşit că bacteriile în spitalele româ­neşti sunt între 0 şi 1%, în condiţiile în care, în Germania, se recunoaşte un procent de 5 - 6%. Plângerile sunt făcute de doi ani şi procurorii au dormit. Sunt primele audieri în doi ani", a declarat Eugen Iancu, pentru Agerpres.

Într-unul dintre dosarele aflate pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 în legătură cu acest caz, magistraţii au decis, în urmă cu două luni, ca Statul Român, prin Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii, să fie scos din proces, ca parte responsabilă civilmente, fiind astfel exonerat de la acoperirea oricărui prejudiciu.

Dacă plângerile formulate de victime sau de urmaşii lor în urmă cu doi ani ar fi fost cercetate de cei de la Parchetul General şi s-ar fi constatat culpa autorităţilor care au intervenit la eveniment şi care s-au ocupat după tragedie de soarta victimelor, soluţia dată în luna aprilie 2018 de Judecătoria Sectorului 4 nu ar mai fi fost posibilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb