CCIR: "Modificările legislative propuse creează îngrijorări cu privire la capacitatea comunităţii de afaceri de a se adapta noii paradigme fiscale"

A.C.
Companii / 30 iunie 2017

"Modificările legislative propuse creează îngrijorări cu privire la capacitatea comunităţii de afaceri de a se adapta noii paradigme fiscale"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) îşi exprimă preocuparea cu privire la măsurile fiscale anunţate recent în noul Program de Guvernare 2017-2020, potrivi unui comunicat de presă.

Reprezentanţii CCIR transmit: "Modificările legislative propuse în domeniul fiscal reprezintă o reorientare majoră, fapt care creează îngrijorări cu privire la capacitatea comunităţii de afaceri de a se adapta noii paradigme fiscale. Remarcăm absenţa unei consultări reale a companiilor din România şi, în egală măsură, lipsa unui studiu de impact corespunzător".

CCIR consideră că sistemul actual, bazat pe cota unică de impozitare a profitului, şi-a dovedit utilitatea atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri, fiind o soluţie fiscală probusiness, care susţine consolidarea culturii antreprenoriale şi dezvoltarea afacerilor, promovată inclusiv prin Programul de Guvernare 2017-2020, se arată în comunicat.

"Modificarea netransparentă a fiscalităţii va conduce la un sistem instabil şi impredictibil, ceea ce va afecta puternic atractivitatea României ca destinaţie investiţională", se precizează în comunicat.

CCIR consideră esenţială asigurarea unui cadru normativ stabil, care să stimuleze atragerea de investitori în economia naţională, în contextul în care investiţiile au scăzut îngrijorător, conform sursei citate.

În comunicat se mai arată: "Investiţiile pot contribui în mod semnificativ la îmbunătăţirea rezultatelor în domenii precum digitalizarea, inovarea sau cel al energiei, sectoare fundamentale pentru competitivitatea României pe plan global.

Reprezentanţii CCIR susţin, în comunicatul de presă, necesitatea adoptării actelor normative prin respectarea legislaţiei comunitare, aplicabilă conform obligaţiilor asumate de România în calitate de stat membru al UE.

CCIR mai afirmă că absenţa consultării tuturor actorilor implicaţi este unanim recunoscută ca fiind contraproductivă şi generatoare de neîncredere între mediul public şi cel privat.

CCIR îşi manifestă disponibilitatea totală de consultare cu noul Guvern, în vederea realizării unei analize de impact cuprinzătoare cu privire la schimbarea legislaţiei fiscale, alături de celelalte structuri ale mediului asociativ, se mai arată în sursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb