CCIR organizează o misiune economică în Japonia

I.L.
Politică / 12 noiembrie 2019

Mihai Daraban

Mihai Daraban

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) organizează în perioada 10-17 noiembrie 2019, o misiune economică în Japonia pentru a facilita comerţul dintre cele două ţări, conform unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Actiunea cuprinde întrevederi în Osaka şi Tokio la nivelul Camerei de Comerţ a Japoniei, la nivelul Organizaţiei pentru Comerţ Exterior din Japonia, JETRO, precum şi la nivelul Centrului de dezvoltare al afacerilor şi Centrului de cooperare industrială Uniunea Europeană - Japonia. Obiectivul acestei misiuni economice este facilitarea accesului pe piaţa din Japonia a companiilor româneşti şi intensificarea comerţului, se mai arată în comunicat.

Prima zi a Misiunii Economice a fost dedicată întâlnirilor cu preşedintele Camerei de Comerţ a Japoniei şi cu Asociaţia Japan Romania Business. Evenimentul a avut loc la sediul Ambasadei României în Japonia. Companiile care participă la actiune pot stabili contacte de business cu potenţiali parteneri de afaceri din Japonia.

Principalele sectoare economice vizate de delegaţia CCIR pentru a fi promovate pe piaţa niponă sunt transporturile speciale, infrastructura şi sectorul energetic.

Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a declarat: "În mod evident, România are nevoie să stabilească noi contacte de business cu Japonia, această ţară fiind a treia economie din lume cu un Produs Intern Brut de 4.872 miliarde de dolari. Totodată, Japonia este membră a statelor G20, iar unul dintre obiectivele principale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a României este de a dezvolta relaţiile comerciale şi cu alte state în afară de cele care aparţin Uniunii Europene. Nu trebuie să uităm şi faptul că acordul comercial dintre Japonia şi Uniunea Europeană va intra efectiv în vigoare în primăvara anului viitor, ceea ce va însemna o piaţă de 127 de milioane de consumatori, atât cât reprezintă piaţa niponă astăzi. Mediul de afaceri din România trebuie să fie pregătit pentru a putea profita de toate oportunităţile care vor apărea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb