CCR respinge sesizarea lui Ponta împotriva lui Băsescu

E.D.
Politică / 19 martie 2014

Custea Constituţională de Justiţie a României (CCR) a decis, astăzi, respingerea sesizării prin care Victor Ponta a reclamat un conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte, informează surse din presă.

Judecătorii au constatat că nu a existat un astfel de conflict juridic de natură constituţională, întrucât preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri.

De asemenea, Zegrean a precizat că şeful statului nu are un termen stabilit în legea fundamentală pentru semnarea decretelor în cazul miniştrilor, iar demersul şefului statului a fost realizat într-un termen rezonabil.

Victor Ponta a reclamat la CCR, în data de 5 martie, conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte cauzat de refuzul şefului statului de a-şi exercita atribuţiile potrivit art. 85 alin. 2 şi 3 din Constituţie conform Hotărârii Parlamentului din 4 martie privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Executivului.

Ulterior, premierul a făcut o cerere de renunţare, de care judecătorii CCR urmau să ia act în şedinţa de astăzi.

Ponta a explicat în 11 martie că reclamaţia sa la CCR nu mai are obiect, în condiţiile în care "A fost făcută înainte ca preşedintele să ia decizia numirii miniştrilor, pentru că era o decizie anterioară a Curţii care cerea acest lucru".

Reamintim că Guvernul Ponta III, format după ce liberalii au anunţat la 25 februarie ruperea USL şi ieşirea de la guvernare, a primit undă verde în Parlament fără ca premierul Victor Ponta să prezinte însă şi un nou program de guvernare, aşa cum i-a cerut preşedintele Traian Băsescu, liderul PSD susţinând că acesta a rămas cel din 2012.

Ulterior, Traian Băsescu a acceptat totuşi să semneze numirea noilor miniştrii ai Guvernului Ponta III, după ce premierul s-a angajat să transmită Parlamentului un program politic actualizat, pentru care şi-a angajat răspunderea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb