CE a prezentat o propunere de program de acţiune pentru mediu

FA
Comunicate de presă / 30 noiembrie 2012

Comisia Europeană a prezentat ieri o propunere de program de acţiune pentru mediu (PAM), destinat să orienteze politica de mediu a UE până în 2020, informează un comunicat de presă remis redacţiei. Comisia formulează în prezent propuneri care vizează protejarea naturii, stimularea creşterii durabile, crearea de noi locuri de muncă şi atingerea unui nivel ridicat de prosperitate şi sănătate în Europa, în limitele planetei.

Responsabilitatea privind realizarea obiectivelor programului sunt împărţite între UE şi statele sale membre. Printre măsurile concrete care trebuie luate se numără eliminarea progresivă a subvenţiilor cu efect negativ asupra mediului, trecerea de la impozitarea muncii la impozitarea poluării, elaborarea de acorduri de parteneriat între statele membre şi Comisie în ceea ce priveşte punerea în aplicare a legislaţiei de mediu a UE, precum şi dezvoltarea unui sistem de urmărire a cheltuielilor legate de mediu în cadrul bugetului UE.

Janez Potoènik, comisarul pentru mediu, a declarat: "Noul program de acţiune stabileşte drumul de parcurs pentru ca Europa să devină un loc în care oamenii trăiesc într-un mediu sigur şi sănătos, în care progresul economic se bazează pe o economie durabilă şi în care rezilienţa ecologică este o realitate. "

Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: "Nu putem aştepta sfârşitul crizei economice pentru a ne apleca asupra crizelor legate de resurse, mediu şi climă. Trebuie să abordăm toate aceste crize în acelaşi timp şi să ţinem cont de problemele legate de climă şi mediu la elaborarea tuturor politicilor noastre.Această strategie le oferă întreprinderilor şi politicienilor o perspectivă pe termen lung, atât de necesară pentru trecerea la o societate durabilă şi cu emisii scăzute de carbon în Europa.

În Programul de acţiune, Comisia identifică nouă obiective prioritare,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb