Ce companii ar intra în Fondul de Investiţii Naţional

D.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2010

Adriean Videanu

Adriean Videanu

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Adriean Videanu susţine că noul Fond va include pachetele minoritare deţinute de către Ministerul Economiei şi AVAS

    Sebastian Vlădescu susţine că FIN va finanţa exclusiv investiţiile în infrastructură

    Zeci de pachete minoritare ale Ministerului Economiei şi câteva sute ale AVAS ar urma să întregească portofoliul viitorului Fond de Investiţii Naţional (FIN), soluţia proiectată de actualul Guvern ca una dintre măsurile anticriză.

    Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor, a declarat ieri că încă nu se cunoaşte care va fi valoarea noului Fond, dar că el va finanţa exclusiv proiectele de infrastructură.

    Colegul său de guvern, Adriean Videanu, ministrul economiei, declara, săptămâna trecută, că FIN va putea devenit funcţional în câteva săptămâni: "Ne gândim să alimentăm acest fond cu participaţii minoritare deţinute de Ministerul Economiei şi AVAS. Nu vom ieşi să vindem participaţiile".

    Dacă la AVAS lista participaţiilor minoritare este numeroasă, dar nu şi spectaculoasă (de altfel, o puteţi consulta pe site-ul www.bursa.ro), la Ministerul Economiei este exact invers: de la Petrom, la fostele companii de distribuţie a gazelor şi a electricităţii, până la companiile din industria de apărare.

    Guvernul urmează să definitiveze în perioada următoare lista cu pachetele minoritare care vor fi incluse în viitorul fond de investiţii, care să fie evaluate şi apoi incluse în FIN.

    Două alte proiecte de fonduri de investiţii au mai fost anunţate anul trecut: un nou SIF, care urma să includă participaţiile minoritare doar ale AVAS, dar şi un fond suveran în care să fi fost incluse toate participaţiile pe care le mai deţinea statul.

    Ambele proiecte au fost abandonate, iar, în schimb, Guvernul s-a hotărât acum să-l îmbunătăţească pe primul. Un fel de SIF, dar în care să intre şi participaţiile minoritare al Ministerului Economiei, nu doar ale AVAS, cu principalul scop să susţină proiectele de infrastructură.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Dle ministru Videanu, viitor ministru al Economiei si Finantelor, cum zic gurile rele bine informate, daca nu v-am cunoaste de pe vremea cand erati primar al Capitalei v-am fi dat ceva credit in ceea ce priveste afirmatiile dvs privind acest FIN., iniat de dl Ursache, anii trecuti. Dar auzind afirmatiile dvs despre BERD , ne am linistit. O gogoasa de a lui Adriean Videanu, inginer de transporturi din Crevenicu Teleorman, ajuns ministru pdl-ist! Ce vreti sa faceti cu acest fond de investitii seamana cu ceea ce au facut grecii anii trecuti adica sa folositi in timpul prezent niste bani viitori! Cine va da acesti bani nu stim, dar daca o face tot statul, fiti atent dle ministru, aceleasi guri rele spun ca deja aveti pregatit un nou domiciliu , ceva mai bine protejat ,avand dimensiunile de 3 ori 3m, adica de 9 mp! Sau poate intr-o chilie de manastire, cum procedeaza georgienii cu musafirii nedoriti in libertate! Cunoastem evolutiile unor asemenea fonduri de stat! Daca nu v-am sti rapacitatea poate ne am fi vazut de alte treburi , asa tragem un semnal- dl Videanu - viitor ministru al Economiei si Finantelor, s-a apucat sa vinda pielea ursului din padure!

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    13 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9737
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
    Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb